Norrbotten Big Band Featuring Johan Lindström

Arrangör Pustervik & Jazzföreningen Nefertiti
Datum måndag 29 november
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 295
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

NORRBOTTEN BIG BAND
Norrbotten Big Band är ett professionellt storband inom Norrbottensmusiken/Region Norrbotten i Luleå. Konstnärlig ledare är jazzmusikern och kompositören Joakim Milder. Milder är också professor i improvisation och sedan 2008 ledamot i Kungliga Musikaliska Akademien.

Norrbotten Big Band fortsätter att tänja på gränserna skapar helt unik jazz med influenser från arabisk likväl som folkmusik, eller jazz av soul- och poplegender som George Duke och Quincy Jones. Flerfaldigt Grammisnominerade och vinnare av Årets Jazz/Manifest 2017. 

Vi önskar dig varmt välkommen till en konsert med Norrbotten Big Band!

JOHAN LINDSTRÖM
Johan Lindström har beskrivits som en musikalisk trollkarl med en bred musikalisk verksamhet – som musiker, arrangör och producent. En personlig musiker som mycket tydligt sätter sin prägel på de sammanhang han verkar i.Kanske är Johan Lindström mest känd som gitarrist (inte minst pedal steel guitar) bakom flera artister och under de senaste tio åren har han producerat och arrangerat mer än 25 plattor. Rebecka Törnqvist, Ane Brun, Freddie Wadling, Kristofer Åström, Elvis Costello och Anna Ternheim är bara några av dem Johan Lindström samarbetat med.

I jazzvärlden är han mest känd som en av medlemmarna i flerfaldigt Grammisbelönade och tokhyllande bandet Tonbruket. 

Hans eget projekt Johan Lindström Septett tilldelades P2 Jazzkatten under oktober 2019 för årets grupp. Den senaste skivan Music for Empty Halls har beskrivits som en suggestiv och sömlös blandning av jazz, blues och artrock som liknar allt och inget du tidigare har hört.

2020 var Johan Lindström Composer in Residence för Norrbotten Big Band. Under ett helt år träffades de regelbundet och resultatet får vi nu höra. Johan beskriver samarbetet som att gå omkring och vara överlycklig, som en glad pojke som blivit ihop med skolans vackraste tjej.

Under året som huskompositör kommer Johan Lindström regelbundet att möta musikerna i Norrbotten Big Band för att skräddarsy kompositioner unikt för det här samarbetet. Musik som säkert kommer att falla fler än jazzdiggarna i smaken! Vi törs utlova personlig, färgstark och intrikat musik att låta sig uppfyllas av och försvinna in i. Med andra ord ett samarbete att vi varmt ser fram emot. Eller med Norrbotten Big Bands konstnärlige ledares Joakim Milders egna ord: – Johan Lindström är begåvad med en oerhört rik fantasi, en djärv öppenhet, en estetisk förfining samt en välutvecklad förmåga att artikulera konstnärliga idéer. Denna unika kombination gör honom till en idealiskt rustad residenskompositör för Norrbotten Big Band.

Det blir en konsert som hedrar det klassiska samtidigt som den vänder upp och ner på precis allt!


Köp biljett