Nurse – Releasefest!

Arrangör Pustervik
Datum tisdag 18 april
Insläpp 19.00
Plats Matsalen

NURSE

Äntligen.
Äntligen släpps plattan med Nurse, och inspelningarna som varit försvunna sedan 1995.
En riktig snackis, vars snack till slut försvann.. för låtarna kom aldrig ut!
Pär Edwardson,sångare och producent, hade efter avslutet med bandet Biscaya under flera år slipat ihop en ny grupp och när NURSE slutligen var bildat så maxades kreativiteten, och nya låtar skrevs ihop.
Bandet bestod nu av ett antal legendariska musiker från Gbg:
Martin Hedström – gitarr. (Sedermera med Orup, Eva Dahlgren och framför allt sideman till Magnus Uggla)
Stefan Sporsén – klaviaturer, trumpet. (Sedan Håkan Hellström, Augustifamiljen, Tallest Man On Earth mfl)
Johan Strömberg – bas. (Motvind, AnneLie Rydé mfl)
Jonas Lundberg – trummor. ( Meja mfl)

Bandet hade 1994 en stor samling låtar som fick det att vattnas i munnen på branschfolk som gillade stora produktioner och mycket stämsång á la Peter Gabriel, Yes, 10CC, Toy Matinee mfl.
En som hörde av sig var den norske producenten Bjørn Nessjø som jobbade med de största norska namnen just då ( Morten Harket, TNT, Sissel mfl) och han bjöd upp NURSE till Trondheim för en 2-månaders inspelningssession i hans studio (för 5 låtar! ) .
Dessa spelades in, de få som fick höra älskade det,  och bandet for till Göteborg för att slipa på fler låtar.
 
Under tiden lagrades rullbanden i en box i Nidaros Studios, ihop med och under gamla fina mikrofoner, men något år senare fick studion inbrott och lådan stals, ty mikrofonerna var dyrgripar.
Inspelningarna var borta, att upprepa dem fanns inte på kartan, och projektet lades helt på is.
2015 har så norska försvarets fjälljägar-division en övning, och skall spränga en sliten ägarlös fjällhytte. En rutinkontroll görs innan och man hittar i skafferiet en låda märkt "Nidaros Studios". Inga mickar i den – men ett antal rullband märkta ”Nurse 1994” !
Ett befäl ger ändå order att spränga, med inventarier och allt – men ett musikintresserat underbefäl, gillandes A-Ha, råkar känner igen studionamnet.
Nessjø kontaktades och banden kunde sändas till Göteborg, där denna vansinniga historia får Nurse att återförenas och sätta ihop den efterlängtade plattan!