Nynningen + Orkan + Amanda Werne

Arrangör Pustervik
Datum tisdag 13 december
Insläpp 19.00
Pris 225
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

NYNNINGEN återuppstår på Pustervik med Majakovskij

NYNNINGEN var ett band som bildades 1971 och som existerade i flera olika konstellationer fram till sista turnén våren 1980. Gruppen tillhörde musikrörelsen och blev välkända över hela landet. Ett av bandets album blev en klassiker som ofta nämns som en av de bästa skivorna från sjuttiotalet: "FÖR FULL HALS".
Det var bandets medlemmar Tomas Forssell och Bertil Goldberg som bestämde sig för att tonsätta och översätta den ryske poeten Vladimir Majakovskijs dikter till rockmusik. Gruppen turnerade i flera år med Majakovskijprogrammet och sångaren Totta Näslund profilerade med sin starka och personliga röst. NYNNINGEN samarbetade under åren mycket med Nationalteatern, där både Totta Näslund och Nikke Ström sedan ingick.
Nu har nästan hela originaluppsättningen av NYNNINGEN från 1972 återuppstått: Bernt Andersson/klaviatur och sång, Bengan Blomgren/ elgitarr, Nikke Ström/elbas, Tomas Forssell/elgitarr och sång och Per Melin/trummor (även medlem i Björn Afzelius band Globetrotters).

 Hela albumet FÖR FULL HALS spelas på Pustervik den 13:e december och dessutom presenteras flera andra av gruppens låtar. Det lovas även plats för gäster och överraskningar.
Lokala ORKAN medverkar även under kvällen samt att Nynningen gästas av Amanda Werne! Inte illa!


Köp biljett