Odeza, Craft Spells, Slow Magic, Blue Hawaii & Yung Gu

Arrangör FKP Scorpio : SET IT OFF 2014
Datum söndag 9 november
Insläpp 19.00
Pris 275
Plats Matsalen
Köp biljett

SET IT OFF TOUR 2014 PRESENTERAS AV FKP SCORPIO & SVENSKA MUSIKKLUBBEN I SAMARBETE MED BFOS BOOKINGS.
ODESZA (US)
Många fans har väntat på att de ska komma hit till Europa och nu är det äntligen dags. Efter att ha spelat på årets Coachellafestival och sålt ut merparten av deras spelningar i USA kommer Odeszas att vara co-headliner på årets "SET IT OFF 2014". Deras senaste hit "Sun Models" nådde nyligen en miljon streams på SoundCloud och du har kanske även hört "My friends never die" i den senaste Adidasreklamen, som du hittar här: http://youtu.be/2R8sKA16qZk
CRAFT SPELLS (US)
Craft Spells kommer att addera en fräsch synthpoptouch till uppställningen. Signade till Captured Tracks, där du bland annat även hittar DIIV, Mac Demarco samt Beach Fossils, har Craft Spells byggt en stark fanbase över hela världen. Efter att ha vilat ut sen "Gallery EP" släpptes 2012 är Craft Spells och deras sångare Justin Vallesteros nu tillbaka med den underbart ambitiösa skivan "Nausea", som släpptes 10 juni. "Nausea" är bandets andra ordentliga fullängdare och uppföljaren till 2010-års kritikerfavorit "Idle Labor", som bland annat hyllades för låtarna "Party talk" och "Scandinavian crush".
SLOW MAGIC (US)
Slow Magic behöver egentligen ingen presentation längre. Inte sedan hans europeiska fanbase exploderade förra året och i ryggen har han numera över 100 spelningar runt om i Europa. Slow Magic har en hel del stora grejer på gång och hans kommande album kommer släppas globalt av ett av världens just nu mest spännande skivbolag – Downtown Records. I somras spelade Slow Magic på en rad större festivaler så som Dour, Pitch, Benacissm, Bråvalla, Chiemsee Summer och hans nya singel släpptes i början av juni.
BLUE HAWAII (CAN)
Vi har nöjet att även kunna räkna in Blue Hawaii (dj-set) till uppställningen. Efter att ha varit med på Dot to Dot Festivals i Storbritannien och Nuit Botanique under 2013 kommer Blue Hawaii på nytt att lysa över oss. Blue Hawaii är en electroduo från Montreal, som består av Braidsmedlemmarna Raphaelle Standell-Preston och Alex "Agor" Cowan. De är signade till Arbatus Records, där även Grimes, Braids och Doldrums återfinns. Kolla in deras Boiler Room-session här: http://youtu.be/VvOMg0XE624
YUNG GUD
Vi vet att många fans kommer glädjas över att vi även kan presentera Yung Gud! Blott 18-årige Yung Gud är en av de mest spännande producenterna som kommit fram via Sad Boys, som just avslutade en turné på 30 utsålda spelningar runt om i Europa. Yung Gud, som nyligen agerade förakt åt Cashemere Cat, är killen bakom Yung Leans-favoriter som "Kyoto", "Ginseng Strip" och "Gatorade". Vi skulle kunna fortsätta snacka hur länge som helst om Yung God. Hans beats är helt övernaturliga och han har utan tvekan yin till Yung Leans yang.
DJ PAYPAL (US)
Du trodde väl inte att vi var klara redan? Vi vill att den här kvällen ska bli väldigt speciell och totalautentisk. DJ Paypal kommer från North Carolina, men är numera baserad i Berlin. Han är Machinedrums protegé och ansluten till labeln/kollektivet LuckyMe (Rustie, Cashimere Cat, Baaer, Lunice). DJ Paypal kommer skaka om din hjärna totalt. Hans snygga mix av j-pop, juke, slow jams, Miami bass och 90-talsosande discohouse har dykt upp på skivbolag som Interscape och Sewage Tapes, medan hans lömska versioner och muntra remixer spridits runt om på nätet. Allt det här har skapat en mytbild, som är både avslöjande och förbryllande på samma gång. I en era som kantas av recession, åtstramningar och allvar tycker DJ Paypal och hans Mall Music-familj att vi ska testa ett annat perspektiv: Försök att sluta med den vilda konsumtionshysterin och sikta på dansgolvets gratiseufori i stället. 


Köp biljett