Oholics + Sunder

Arrangör High Time
Datum torsdag 24 mars
Insläpp 22.00
Pris 100
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

OHOLICS & SUNDER

DJ´s: Frida Lernstål, Stora Klubben+TBA, Matsalen
100:-

Oholics firar ny singel på Pustervik! 
Den notoriska gruppen Oholics firar släppet av sin nya singel med spelning på High Time!

Singeln Getting Up släpps som limiterad 7” singel på det nya Göteborgsbolaget Silence Productions och är singel nummer två sedan det senaste albumet Orbits (2012). Låten beskrivs, av bandet själva, som en funkig diskolåt a la 2016, framfört av ett band som har sina musikaliska rötter och influenser i ett hedonistiskt 90-tal. 

Medlemmarna i Oholics kommer från Göteborgs södra utkant och har spelat tillsammans i snart tio år. Gruppen som under en period, efter en serie incidenter, var portade från Pustervik har gjort sig ett rykte om att vara ett starkt liveband som sällan lämnar sin publik eller omgivning oberörd. Tidigare har de öppnat för band så som The Soundtrack Of Our Lives. De har turnerat Europa fram och tillbaks och legat på a-rotation på Little Steven’s radiokanal The Underground Garage i New York.

”Swedens Oholics is Kasabian, with the musical trousers to match the talk” 4/5
Andrew Perry, MOJO Magazine

Sunder – en psykedelisk kvartett från Frankrike som nyligen släppte debutalbum på Göteborgsetiketten Crusher Records (Spiders, Horisont, Dean Allen Foyd, m.fl.).

Influerade av psykedelia och beväpnade med mellotron, fuzzgitarr och en solid rytmsektion äntrade Sunder inspelningsstudion i maj 2015 och påbörjade inspelningen av sitt första fullängdsalbum. Några månader senare släpptes det självbetitlade albumet via Crusher Records i Europa och Tee Pee Records i USA; ett album som kom att innehålla tunga Sabbath-riff blandat med en stor portion psykedelia. Sunder har följ upp albumreleased genom att turnéra Europa flitigt och spelat med band som Harsh Toke, Earthless, Danava och Radio Moscow. Psykrockarna i Sunder gör nu sina första spelningar på Skandinavisk mark.

För fans av bl.a. Uncle Acid, Graveyard och Dean Allen Foyd.

Facebook: www.facebook.com/officialsunder
Instagram: @sundertheband

”När Julien Merets röst tar ton, så känner du det”. – PopMatters
”Ordentlig gammaldags hårdrock djupt färgad av blues och psykedeliska tongångar”. – Norran
”En musikalisk tripp med franska psykrockare”. – Gaffa


Köp biljett