Old Sea brigade + Support: DePresno

Arrangör Woody West & Northern Trail
Datum torsdag 2 februari
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 230 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Ben Cramer beskriver “5 AM Paradise”, hans livfulla och gripande tredje album som Old Sea Brigade, som en “bli vuxen”-skiva; tio låtar som balanserar ungdomlig uppgivenhet med mognad och återhållsamhet, fulla av fantasifullhet, suggestiva texturer och graciösa melodier som ger en slags storslagenhet till vardagliga stunder. 

Cramer introducerade först Old Sea Brigade med sin debut-EP “Love Brought Weight” följt av debutalbumet, “Ode To A Friend” (2019). Han turnerade med artister som Passenger, Tall Heights, WildRivers, Joseph, Lewis Watson och Luke Sital-Singh, och utvecklade en obestridlig kemi med Luke som även letade sig in i studion för EP:n “All the Ways You Sing in the Dark”.  

Samtidigt har Cramer etablerat sig som en eftertraktad producent i hemmastudion i Nashville, inklusive australiensarna Angie McMahon och Lawson Hull, Londons John Joseph Brill, Montreals The Franklin Electric och nya talanger i närområdet som Braison Cyrus och Paul McDonald.  

Senaste, det andra albumet, från 2021, “Motivational Speaking”, kallades ”något av den bästa karantänskonsten” (Consequence) och ”skarpt skriven och smittsamt drivande.” (Uncut), och har lagt en grund för “5 AM Paradise”, när han frossar i nya ljud, idéer och utforskar vardagslivets strukturer i låtar som ger utrymme för tvivel och oro vid sidan av glädje och njutning. Han lämnar sina låtar olösta, och ställer fler frågor än han svarar på – så att de avslöjar mer och mer för varje lyssning.”

I vinter kommer han till Skandinavien för en rad spelningar, biljetter ute nu!

Kvällens Support: DePresno


Köp biljett