online: after work med forskare – den farliga ensamtiden

Arrangör Folkuniversitetet & Göteborgs Universitet
Datum tisdag 26 maj
Insläpp 17.30
Pris Gratis
Plats Matsalen

Coronapandemin har förändrat vardagen och för många innebär det mer tid i ofrivillig ensamhet – ett tillstånd som ofta beskrivs som ett av våra stora hälsoproblem.

Hur påverkas vi fysiskt och psykiskt av att vara isolerade? Kan den sociala distanseringen utan kontakt med andra människor vara farlig? Är äldre och andra grupper som till exempel hemlösa särskilt utsatta? Hur kan man tänka och agera när bristen på närhet börjar göra ont?

Välkommen på after work med forskare online!

Samtalet livesänds här i Facebook-eventet, direkt från Pusterviks matsal i Göteborg. I efterhand kommer det att vara tillgängligt på andra plattformar.

Observera att samtalet spelas in utan publik i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Det går inte att komma till Pustervik och vara med på plats.

MEDVERKANDE
Ingmar Skoog, överläkare och professor i psykiatri, Göteborgs universitet och föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa, Agecap. Expert på åldrande och äldres mentala hälsa.

Helena Backlund Wasling, forskare i neuropsykologi, Göteborgs universitet. Expert på de känslomässiga aspekterna av beröring.

Björn Andersson, universitetslektor i socialt arbete, Göteborgs universitet. Expert på det offentliga livets sociala relationer, förebyggande och uppsökande socialt arbete samt social hållbarhet.

MODERATOR
Mattias Hagberg, journalist och författare

After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Med reservation för ändringar.