Organismen + Simon Bilbomb

Arrangör Pustervik & Revival Booking
Datum fredag 1 september
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 295:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Sveriges största hiphop pionjärer

Den svenska rapparen Organismen, tidigare Organism 12, eller Johan Hellqvist som han egentligen heter, har länge varit en legendar och etablerad artist i den svenska hiphop sfären. Rapparen från Uppsala var bla. en av medlemmarna i gruppen Mobbade barn med automatvapen. Sedan slutet av 90-talet har Organismen tagit sig långt ifrån hemstaden och stått på otaliga scener runt om i Skandinavien på dom största legendariska festivalerna som Hultsfred, Peace & Love och Way Out West.

Med en stor och trogen fanskara och mycket spelande under sin långa karriär visar Organismen gång på gång sin förmåga att konstant leverera på högsta nivå. Att han även är en mycket eftertraktad samarbetspartner och bjudits in för att jobba tillsammans med bla Petter, Timbuktu, Daniel Adams-Ray och Frej Larsson är även det ett bevis för att Organismen verkligen besitter något stort.

Under hösten 2021 medverkade Organismen i SVT-dokumentären »Hiphopens pionjärer«.

Nu var det 15 år sen det gjordes någon turné och många har väntat. Dock har många nu fått upp ögonen för Johan efter SVT-dokumentären »Hertigen och Organismen«. Under våren 2022 åkte Organismen ut på en hyllad turné och spelade för fulla hus.

Support av Simon Bilbomb

Simon Bilbomb är vid det här laget en veteran på micken och har bollat med ord och trollat med flows i över 20 år. Hans egensinnigt lekfulla och stilistiskt finurliga texter bär ofta på ett varsel om vår tid och en melankoli som är lätt att känna igen sig i. Simon Bilbombs trogna vapendragare och parhäst K-Burger producerar i sina många lager och sömlösa övergångar från hopp till förfall, med omisskännlig skaparglädje som alltid ligger i en eller flera genres framkant. Så sväng förbi om ni vill se Göteborgs lataste energiknippe värma upp scenen för svensk hiphops främsta MC Organismen. Nytt material utlovas från Bilbomb!


Köp biljett