Orsak:Oslo + support: Dead In Love

Arrangör Pustervik
Datum fredag 16 juni
Insläpp 20.00
På Scen 22.00
Pris 170
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Efter inte mindre än 11 EP och två samlingsalbum släpper Göteborgsbaserade Orsak:Oslo sin fullängdare ”In Irons” på norska bolaget Vinter Records och firar detta med en releasespelning i Pusterviks matsal.Inspirerade av monotonin och melankolin som det nordiska vintermörkret för med sig, skapar Orsak:Oslo en spännande brygd av psych, dystopisk postrock, krautrock och doom. Ett oheligt äktenskap mellan impulsiv improvisation och eftertänksam komposition spetsat med fuzz-fyllda melodier. Lager på lager vävs nya harmonier in över ett stadigt beat som aldrig släpper taget. 
Bandet har hela tiden fortsatt hitta nya musikaliska vägar utan att för den skull frångå de förutsättningslösa jam som utgör grunden i Orsak:Oslos råa och opolerade sound.”In Irons” släpps 27/4.

Spotify – YouTube – Facebook

Dead in Love

En sketen, minimalistisk lofi-duo från Göteborg.

Med deras gemensamma influenser från bland andra The Kills, Black Rebel Motorcycle Club och PK Harvey, kör de akustisk skiten gitarr, trampar trummor och tycker att skriva låtar ska vara så spontant, enkelt och ärligt som möjligt.

”Som en Göteborgsvariant av The Kills eller Raveonettes. Med Courtney Love eller varför inte Stevie Nicks på sång. Duon Dead in Love gör oss dödskära på en gång. Ett band vi kommer följa med nöje framöver.” -HYMN

 Som konstnären och kocken Kjell-Henry Dahlberg en gång sa:

”Det som är trasigt i kanterna, det är hantverk.”

Jennifer:Sång, gitarr, percussion, virveltrumma.

Dan:Sång, gitarr, bastrumma, fot-tamburin.


Köp biljett