INSTÄLLT – Ozzy – performance concert

Arrangör Pustervik
Datum söndag 13 september
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 180 + service avgift
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Välkommen till en kväll med Malmörapparen Ozzy. I april gör den hyllade artisten tre nedslag i Malmö, Göteborg och Stockholm och tar plats på scen tillsammans med gäster.

 

I slutet av februari besökte rapparen Osman ”Ozzy” Maxamed Dramaten med sin föreställning ”Performance Concert Ozzy”, en avskalad hiphopkonsert med texterna i fokus. Med nytt material kommer en helt ny version av denna till Ozzys hemstad Malmö, men också Göteborg och Stockholm.

 

Om Ozzy

Redan för fem år sedan beskrev han sig själv som talesperson för en ny generation svenska rappare. Då var en debutsingel på väg, men även om den inte var helt klar gick ryktet om en anmärkningsvärt vass penna med ett ännu skarpare perspektiv, som växte och utvecklades hemma på Bennets väg i Rosengård. Träffsäkerheten i hans musik är omedelbart drabbande. Både i texterna som glöder lika mycket som de blöder av känslor, och i musikens ljudbild som reflekterar den explosivitet och smutsiga känsla han tycker att hans Malmö har.

 

Debutalbumet Ett Öga Rött (2018) är lika personligt som det är eget. Med Ozzys säregna sätt att rappa på som självklar huvudrollsinnehavare har han skrivit ett nytt kapitel i svensk hiphophistoria och hyllats unisont av både kritiker och publik. ”Att språk och musik kan förändra liv och bli en skottsäker väst som skyddar mot fördomar om vem man kan vara eller bli oavsett bakgrund har sällan varit lika tydligt som här”, skriver Aftonbladets Markus Larsson om Ozzys hyllade debutskiva.

 

Albumet ”Ett Öga Rött” resulterade i tre Grammisnomineringar och en på P3 Guld 2019. Även den hyllade uppföljaren ”SEXAN” (2019) nominerades till en Grammis även den. När han nyligen intog scenen på P3-guld gjorde han ett mycket hyllat framträdande med hiten Bråkmakargatan tillsammans med Timbuktu.


Köp biljett