Persson Pack

Arrangör A Bang on the Ear!
Datum lördag 13 september
Insläpp 19.00
Pris 275
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Det är med en enorm stolthet vi välkomnar er till en konsert som många har frågat efter. När faktumet att det hyllade och älskade bandet Perssons Pack skulle ut på sin sista turné stod klart var det många som undrade varför inte bandet skulle spela i Göteborg. Vi bakom eventet tog tag i problemet och bokade dem. 

 

Vi är också extremt stolta över att få presentera ett av Göteborgs bästa band just nu School. Så det här är kvällen när ett band på pophimmelen lägger ner och ett annat tar vid.

 

Vi öppnar dörren vid 19.00 och stänger vid 23.00 för att ge plats åt en annan klubb. Men vi ser självklart till att fixa en efterfest som ingår i biljetten! Mer info om den kommer senare.

 

Vi kommer även köra en tävling där man har chans att vinna två biljetter till kvällen. Det enda ni måste göra för att delta är att dela eventet, vinnaren får besked den 1 september här på Facebook! 

 

Perssons Pack (21.00) 

Historien om Perssons Pack började 1989. Om du vill veta hur det helt faktiskt sannolikt absolut sant gick till får du lyssna på Packets Paradmarsch. 

 

Det här är folkrockbandet som spelade en viktig roll i att definiera hur man sjunger pop på svenska. Trots att Hälsingebandet aldrig nått den riktiga storheten hos publiken så är det många fantastiska artister som hittat sin inspiration på Perssons Hotell. 

 

En fantastisk anekdot handlar om hur en ung Håkan Hellström vid en Packetspelning (han lär inte ha missat ett enda Göteborgsgigg) för många år sedan smyger fram till Per Perssons vid urinoaren och bedyrar honom om vilken fantastisk poppoet han är. 

 

Vill du försöka dig på något liknande så är det nu du måste passa på. För Packet är nu ute på den sista färden. När sommaren möter hösten 2014, lägger Perssons Pack ner sina vapen. Det här blir den sist spelningen i Göteborg City Town någonsin. Och vi lovar er att de kommer ta över stan. Från Angeredsbron till Sannaplan.

 

http://www.perssonspack.com/

 

School (20.00)

Luxury, Göteborgs lyhörda lilla indiebolag, har genom åren signat västkustpärlor som Makthaverskan, Skansros, Palpitation och Anton Kristiansson. Och det är just tack vare den senare som bandet School har bildats. Eller snarare på grund av hans frånvaro.

 

Efraim Kent, Per Svensson och Felix Andersson spelar alla tillsammans med Kristiansson, men när frontmannen flyttade till Lissabon behövdes en ny sångare. Alice B hade nyligen gästat en spelning med gänget, och det ena ledde till det andra. 

 

SoLong var kvartettens första singel – synthar i bakgrunden, ett stadigt trumkomp, typiskt vinglande gitarrer och en lika delar hoppfull, tröstande och sentimental röst som flyger perfekt in i arrangemanget.

Sedan dess har School dessutom släppt Clouds Aside, vilket lovar fortsatt gott. Alice B gjorde även en hyllad insats som förband till Håkan Hellströms ullevi spelning i somras.

 

https://www.facebook.com/Schoolmusik?fref=ts

 


Köp biljett