Pete Bassman + Tross

Arrangör Höga Nord Label Night 010
Datum lördag 22 oktober
Insläpp 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år
Plats Stora Klubben

Pete Bassman, ett sant musikaliskt geni som var en viktig del i skapandet av den moderna psykedelian (Spacemen 3The DarksideAlphastone, m.fl) gör Göteborg äran med ett besök på Pustervik. Hantverket i Pete Bassmans musik vittnar om en lång och gedigen passion till musik och skapande och med tanke på de tungviktare vilka Pete varit del i kan man inte nog trycka på hur viktig denna musiker varit för i stort sett all musik som är värd att lyssna på 2016.

Höga Nord Rekords gav tidigare i år ut solodebuten ”Lost In Space” vilken fått god spridning och ett varmt mottagande hos både redan frälsta och hos nyvunna lyssnare. Även 7”-släppet från 2014, ”Small time illusion/Poison butterfly” är oerhört starkt och verkligen värt att få din uppmärksamhet. 

Vill ni uppleva modern sinnesutvidgande musik med rötterna i sjuttiotalets Tyskland och åttio- och nittiotalets Storbritannien är den här spelningen ett måste. Pete Bassmans musik andas lekfullhet och frihet och tar dig live hela vägen ut ur vår yttre omloppsbana. Get lost in space with the Bass! 

Tross

Exakt vad i musiken är det som gör Tross unika? Vi vet inte och vi vill nog inte veta för några gåtor bör lämnas olösta. Vilka medel bandet än använder så har de under de senaste tre åren byggt ett rykte om att vara ett otroligt liveband. Musiken är suggestiv, svängig och upplyftande och låtstrukturerna du finner på deras skivor är vid varje nytt livetillfälle något förvridna och bjuder på överraskningar. Infallen från bandmedlemmarna styr spelningens utgång och vi som lyssnar får helt enkelt bara hänga med.

I våras släppte Höga Nord Rekords den kritikerrosade picturedisc-EP:n ”The Walrus EP” som med sitt sound och utseende visar på dels en fortsättning av den arktiska tematik som de använde sig av på albumet ”16:11” från 2014, dels på framväxten av en ny gren på deras musikaliska träd. Soundet har tydligt utvecklats och bandet utmanar i och med ”The Walrus EP” konventionerna för kosmisk musik.  

Bandet arbetar för tillfället på ett nytt album med release 2017 och ger en unik och efterlängtad spelning i Göteborg. Tross är ett kompromisslöst och ledande band inom svensk nypsykedelia – missa dem inte!

 

DJ: Christian ”Punky” Östlund (Soulastatic Soul Club)

Visuals: Youth Pictures