Peter Rudvall + Ib Hansen

Arrangör Pustervik
Datum söndag 4 maj
Insläpp 19.00
Pris 100
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

 

Dubbel release!

 

 

Efter påskharar och korteger är det dags för den hjärtknipande musiken att inta stan och Pusterviks matsal. Peter Rudvall och Ib Hansen trivs tillsammans. Så pass att de väljer att genomföra en gemensam kväll för att fira sina senaste skivsläpp. Något mer intimt samarbete på scenen ska vi dock inte förvänta oss, utan det rör sig om två separata framträdanden under ett och samma söndagstak.

 

 

Ib Hansen är bosatt på Brännö i Göteborgs södra skärgård, tillsammans med klippor, får och ett svart piano. Han gav ut sin första skiva, ”I Never Wanted You To Go” 2011. Utöver spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö kan nämnas en miniturné i England och ett par spelningar tillsammans med Anna von Hausswolff. Hansen äger en sällsynt poetisk förmåga att förena det intima med det storslagna, det triviala med det avgrundsdjupa. Återkommande referenser när omvärlden yttrar sig är Nick Cave, Leonard Cohen, Stuart Staples och Sivert Høyem. I slutet av 2013 gav han ut albumet ”One Of Your Kind”, vilket fick belgiska Peek-A-Boo Magazine att stilla undra om Ib Hansen var ”the discovery of the year”.

 

 

Hösten 2012 släpptes Peter Rudvalls fullängdsdebut ”Hål i Himlen”. Nu följer han upp den med 3-spårs plattan ”Hallå! Det är Peter Rudvall”. Peter har spelat aktivt sedan slutet av 90-talet och är omtyckt för sina liveframträdanden där varken publiken eller han själv vet vad som kommer att hända.

 

En gång skulle Peter hjälpa mig att renovera min sommarstuga” säger Emil Gustavsson, vän och tidigare en av Peters kompmusiker. ”Plötsligt slår det mig att han använt borrmaskinen lite väl länge. När jag kommer inte till Peter har han borrat hundratals hål i parkettgolvet för han tyckte det var snyggt. Lite ås har det varit att spela tillsammans med honom också. Man vet inte riktigt vad han ska få för sig”.

 

Det vi vet redan nu är att om du är en vän av sköra låtar med vackra texter på svenska, omgivet av humoristiska och avslappnade mellansnack, är detta något för dig.

 


Köp biljett