PH3 + Sjukstugan

Arrangör Basketklubben
Datum tisdag 5 augusti
Insläpp 22.00
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Övrig information Fri Entré

 

PH3 är Eye-n-I och Profilen, två av Sveriges absolut mest välrenommerade rap-veteraner och pionjärer inom svensk Hip-Hop. Men vad som är än viktigare är att dom är Den Siste Telegrafisten och Den Motvillige Estradören och att dom är livs levande superhjältar. 

Kvällen till ära tar dom med sig ingen mindre än DJ Viet-Naam till Basketklubben. Sist PH3 släppte skiva,”Löser ett fall”, 2010, blev den nominerad till både P3 Guld, Grammis och Manifest. Nu är duon tillbaka med nytt material. Den 13:e november släpptes nya albumet ”Moderna Tider” där Jocke och Klas Åhlund, Ava Style, Buju Anton och Saska har bidragit till ljudbilden. Albumet gästas av Thomas Öberg från bob hund, Mapei, Dungen (på scratch) samt Sjukstugan.

 

Och även denna gång var kritikerna med på noterna. ”Moderna Tider” fick strålande recensioner i flera tongivande tidningar, bl.a. skrev Jan Gradvall i DI att "Profilen och Eye N' I, tar tillbaka hiphop till (1970-talets) frihet och anarkistiska lekfullhet" och Gaffa pratar om "spirituell, lekfull rap som önskar själen frid".

 

 

 

Sjukstugan är en hiphopgrupp från Stockholm bestående av rapparna Dirty Jens, Buju Anton samt dj/producenten Bjarne B. Medlemmarna har tidigare ingått i andra konstellationer och började göra musik under namnet Sjuktugan i början av 2010. Gruppen släppte sin debutskiva ”Rap på svenska” på BABA recordings i Augusti 2012. Skivan blev varmt mottagen och hyllades bland annat i DN (4/5), GAFFA (5/6) & Metro (4/5) och singeln ”Zig Zag” spelades flitigt på radio och blev en hit på klubbarnas dansgolv. Uppföljaren ”Psykoakustik”, med bl.a. låten ”Smutsa Ner” ft Cleo & Kristin Amparo, kom ut våren 2014 och var en perfekt blandning mellan lek och allvar. Fylld med uppfinningsrikdeom, finurlighet, och samplingar är albumet både en utmaning och en stor glädje att lyssna på.

 

 

Missa nu inte detta unika tillfälle att se 2 av vårt lands fetaste hiphop-grupper live nu på tisdag på Pustervik!