The Pineapple Thief + Special Guest

Arrangör KB West
Datum söndag 22 november
Insläpp 19.00
Pris 245 + service avgift
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Proggressiva rockbandet The Pineapple Thief släpper nytt album i juli, och beger sig ut på en turné som gör stopp på Pustervik i Göteborg den 22 november!

The Pineapple Thief, eller TPT, var från början inget band. När det hela begav sig 1999 var det enbart sångaren och gitarristen Bruce Soord som ingick i TPT, och han släppte tre fullängdsplattor innan han bestämde sig för att skapa ett band av det hela. I samband med tredje skivsläppet hade bandet dessutom gått från en någorlunda okänd underdog till att få fans över hela världen.

Bandet fortsatte att släppa skivor och spela tillsammans, och 2008 kom det oerhört hyllade albumet ”Tightly Unwound” som gjorde att fanskaran växte nästan exponentiellt. Nu är de aktuella med ännu en platta som blir nummer tretton i ordningen. Vi räknar med att den kommer att fortsätta befästa bandets plats som ett av Europas främsta när det gäller experimentell rock.

Det är ingen hemlighet att TPT influerats starkt av Porcupine Tree och bandet har sedan en tid knutit trummisen Gavin Harrison till sig. Harrison har tidigare spelat i King Crimson och just nämnda Porcupine Tree.


Köp biljett