The Pineapple Thief

Arrangör KB West
Datum måndag 21 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 245 + service avgift
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

På grund av rådande omständigheter med anledning av coronaviruset har The Pineapple Thief bestämt sig för att flytta fram sommarens Europaturné till 2022. Konserten på Pustervik i Göteborg kommer nu att äga rum den 21 mars 2022.

Håll i din biljett! Den gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas.

För eventuella biljettfrågor kontakta KB West via http://kb.rocks/kontakt

The Pineapple Thief, eller TPT, var från början inget band. När det hela begav sig 1999 var det enbart sångaren och gitarristen Bruce Soord som ingick i TPT, och han släppte tre fullängdsplattor innan han bestämde sig för att skapa ett band av det hela. I samband med tredje skivsläppet hade bandet dessutom gått från en någorlunda okänd underdog till att få fans över hela världen.

Bandet fortsatte att släppa skivor och spela tillsammans, och 2008 kom det oerhört hyllade albumet ”Tightly Unwound” som gjorde att fanskaran växte nästan exponentiellt. Nu är de aktuella med ännu en platta som blir nummer tretton i ordningen. Vi räknar med att den kommer att fortsätta befästa bandets plats som ett av Europas främsta när det gäller experimentell rock.

Det är ingen hemlighet att TPT influerats starkt av Porcupine Tree och bandet har sedan en tid knutit trummisen Gavin Harrison till sig. Harrison har tidigare spelat i King Crimson och just nämnda Porcupine Tree.


Köp biljett