Postiljonen

Arrangör Klubb Instant Live:
Datum fredag 8 april
Insläpp 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 år vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Postiljonen har gjort succé hos oss tidigare och vi är otroligt glada över att det är dags igen. 

Efter framgångarna med debutalbumet ’Skyer’ flydde Postiljonen norrut. En vecka i månaden under ett års tid spenderade de i ett hus i Dalarna, mitt ute i skogen. Det lilla huset blev bandets andra hem, långt bort ifrån allt, där de kunde göra vad de vill och älskar. Det som hände där var ’Reverie’

”Det betyder mycket för oss att få möjligheten att dela med oss av det vi känt och upplevt. Allt går upp och ner, inget är en rak linje. Alla får lyssna och förstå på sitt sätt.”
– Postiljonen om ’Reverie’.

Den geografiskt gränsöverskridande drömpoptrion Postiljonen, med medlemmar från Norge och Sverige, lyckades på kort tid etablera sig som en kraft att räkna med. Deras musikaliska ljudkuliss består av svävan de och drömsk sång målat över glödande ambienta landskap, inte helt olikt M83Sigur Rós och Cocteau Twins. Inspirationen lyfts från gamla brusiga svartvita filmer lika mycket som från de sömnlösa nätterna som befolkar sommaren. I eget ordalag är Postiljon ens musik en direkt konsekvens av dagdrömmar som fått liv.

2013 släppte bandet sitt debutalbum ’Skyer’ vars vackra skandinaviskt drömska popjuveler gav bandet en given plats i hjärtat hos popfans världen om. Albumet hyllades av både svenska och internationella kritiker och blev nominerat till Årets Pop i P3 Guld.

Efter att låtar från ’Skyer’ användes i HBO-serien ’Looking’ och Fox-serien ’The Following’, vart bandet inbjudna av den ansedda music supervisorn Garay Calamar (SixFeet UnderHouseTrue BloodDexter, etc) att uppträda på den prestigefyllda MimosaSessions i Los Angeles. Förutom turnéer och festivalspelningar i Sverige och Europa har Postiljonen sedan debuten även gjort flera lyckosamma turnéer i Asien.

Under tidig sommar 2015 släppte bandet det efterlängtade första smakprovet från uppföljaren till den hyllade debuten i form av det smärtsamt vackra spåret ’Wait’. Med inspiration från Kaliforniska vindar, Kinesiska trädgårdar, sena Lost In Translation-nätter i Tokyo, och såklart deltidslivet i de daländska skogarna, fortsätter Postiljonen att experimentera med sköna 80-tals referenser och drömska passager. ’Wait’ efterföljdes av singlarna ’GO!’ och ’The Open Road’, som bland annat Simon Raymonde (CocteauTwins) utsedde till 2015 års bästa låt. Albumet ‘Reverie’ släpps den 19 februari via HYBRIS. Ett perfekt soundtrack till soldisiga dagar och stjärnklara nätter.

Postiljonen består av Mia Brox BoeDaniel Sjörs och Joel Nyström Holm.
 
Support: FUTILE

Efter en lång tid instängda i Svenska Grammofonstudion ställer sig Futile nu äntligen på Pusterviks scen för att fira sin skiva som släpps samma dag på VÅRØ. Kopplingarna bakåt är lika tydliga som viljan att gå framåt och med nya albumet  Night så lyckas man förena dans, klubb och pop på ett strålande sätt. Lyssna på senaste singeln och läs vad This is Scandinavia sa om Lust For Life på http://thisisscandinavia.com/new-music-futile-lust-for-life/

Pustervik, Järntorget, Göteborg
Fredagen den 8 april
Dörrar kl 22
Åldersgräns 20 år, 18 år på förköp

Varmt välkomna!


Köp biljett