Purity Ring (support: Born Gold)

Arrangör Pustervik
Datum onsdag 15 april
Insläpp 19.00
Pris 200
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Den kanadensiska duon Purity Ring släpper sitt efterlängtade andra album "Another Eternity", uppföljaren till succédebuten "Shrines" från 2012, i början på mars och lite mer än en månad senare återvänder de äntligen till Sverige för spelningar i Stockholm och Göteborg.
Med sin drömska och atmosfäriska elektropop blev Purity Ring snabbt namnet på allas läppar när de debuterade med singeln "Ungirthed" i januari 2011. Duon, sångerskan Megan James och producenten Corin Roddick, bildades 2010 när de två spelade tillsammans i Gobble Gobble och efter succén med "Ungirthed" plockades de upp av indiegiganten 4AD. Debutalbumet "Shrines" släpptes sommaren 2012 och hyllades unisont av kritikerkåren runt om i världen som ett av 2012 års bästa album. Sedan dess har Purity Ring samarbetat med akter som Danny Brown, Ab-Soul och Jon Hopkins, samt remixat Lady Gagas singel "Applause", innan de i december äntligen återvände med singeln "Push Pull", det första smakprovet från "Another Eternity".
Senast Purity Ring stod på en svensk scen var sommaren 2013 men i mitten på april är de äntligen tillbaka. Med ett nytt album i ryggen gör de sin första spelning i Göteborg sedan 2012 den 15 april på Pustervik och dagen efter är det dags för duons första Stockholmsbesök på Debaser Strand.


Köp biljett