Purling Hiss Support: Rough House

Arrangör Swell
Datum söndag 11 juni
Insläpp 19.00
Pris 180
Åldersgräns 18 år
Plats Lilla Klubben
Köp biljett

Purling Hiss
Mike Polizze är grundbulten i Purling Hiss bördiga från Philadelphia. Med 6 album utgivna sen 2009 spridda på bolag som Drag City, Mexican Summer och Woodsist har Mike Polizze varit en av de mest aktiva inom garage och psykscenen. Släng in ett par egensläppta CDR´s, kassetter och singlar till detta. Tidigare var Mike en del i det lite tyngre Birds of Maya. Vill man lyssna in sig på hela katalogen är Spotify inte det bästa då långt från allt finns där. Youtube har mer i så fall. Otillgängligheten gentemot att alla fräcka kids kan bara uppfattas som provocerande charmig.
Musikaliskt samlar Purling Hiss influenser från massa olika håll; Nuggets-garage, shoe gaze, amerikansk Lo-fi osv osv. Lika filterlöst som en gammel röd Commerce-cigarett. Killen bara kör det han känner för vilket är en frisk fläkt i dagens klimat.
Första turnén genomfördes på initiativ av Kurt Vile som ville ha med Purling Hiss på sin turné 2010. Innan denna turné bestod bandet endast av Mike som spelat in tre plattor i sin hemmastudio. Senast Purling Hiss var i Göteborg var det tillsammans med Bleached och Night Beats på Pustervik.


Köp biljett