Pustervik Locals: BF/C + Eiyvind

Arrangör Pustervik
Datum onsdag 11 mars
Insläpp 19.00
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

Äntligen dags för Locals! Samma koncept som alltid: två band på scen, fri entré, uppe i Matsalen. Den 11:e mars bjuder vi, tillsammans med Nudie Jeans in till en kväll med två lokala favoriter: BF/C och Eiyvind.

BF/C
Göteborgsbaserade BF/C bestående av Barish och Californiaman är aktuella med nytt album som släpps genom Tamiami records. Albumet som fått det poetiska namnet The Unexpected Consequences of Feathers.

I ett kort utdrag ur Per Hagmans berättelse om BF/C beskriver han deras musik med orden ”Säg att Grace Jones ligger med Pink Floyd men sedan är otrogen med Fleetwood Mac under en film noir-visning?”

Referenserna är träffsäkra; melodierna är varma som en sandig pojkhand mot fräknig hy, Barish röst är mjuk med små korn av strävhet och rytmerna för oss handfast framåt, från 70-talet in till 2019.

Eiyvind
Eiyvind är en elektronisk shoegaze och indierocksduo som nyligen bildades i Göteborg. Ljudbilden är både underground och tung samtidigt som de leker med sköra kontraster. Ena stunden exploderar musiken för att i nästa simma i stillsam mareld.

18 år
Fri entré

Presenteras ihop med Kick och Nudie Jeans.