Radio Birdman

Arrangör Club Slacker
Datum lördag 27 juni
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 200
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

RADIO BIRDMAN – på scen 20.00
Året var 2005 när jag och Joel Borg (WWDIS) äntligen lyckades boka Radio Birdman till Göteborg men till allas förtret ställdes skandinaviensvängen in. Nu är de äntligen tillbaka och har denna gång prioriterat skandinavien på den här europasvängen! 

Radio Birdman, en av pionjärerna inom high energy rock 'n' roll-scenen gör ett begränsat antal konserter i Europa i juni och juli. Ett unikt tillfälle att se det här legendariska australienska undergroundbandet som har influerat en mängd punkrockband idag. Radio Birdman bildades 1974 av Deniz Tek och Rob Younger och var det första bandet, tillsammans med The Saints, att i Australien hissa punkrock-flaggan. Inspirerade av band som The Stooges och MC5 släppte de 1976 sin debut-EP "Burn My Eye" – en betydelsefull skiva som fortfarande är en viktig del av den australienska rockscenen.

Bandet har nyligen publicerat ett samlingsalbum med gamla låtar i en CD-box, innehållet kommer också bli tillgängligt som enskilda skivor. Deras LP-skivor ska också ges ut igen. Två (varav en är en osläppt live dubbel-LP inspelad 1977) har redan släppts och de två andra förväntas ges ut under tiden bandet är på turné. 

Bandet består av de ursprungliga medlemmarna Rob Younger, Deniz Tek, Pip Hoyle tillsammans med basisten Jim Dickson, Nik Rieth (trummor) och Dave Kettley (gitarr) som nyligen gått med i bandet. Dessa herrar är dock inga youngsters heller direkt utan alla förutom Nik utgjorde tillsammans med Rob Younger The New Christs så de blir ett ganska så naturligt tillskott i Radio Birdman! Missa nu inte chansen att se när dessa legendarer intar Göteborg!

DJ: Karin Delkvist (Go your own way) + gäst.

Efter konserten öppnar klubben CGBG Great Shakes som bjuder på den bästa 60′s Soul/RnB/Garagen . Det är även en danstävling med finfina priser från deras sponsorer! 

Det finns alltså ingen som helst anledning att göra en tidig sorti av denna kvällen! Lönen är kommen – gör det bästa med den dvs spendera den på nåt skoj!


Köp biljett