Räfven 10-årskalas

Arrangör Klubb Instant & Pustervik
Datum fredag 22 mars
Insläpp 20.00
Pris 200
Åldersgräns 20 år (18 år på förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Allt sedan starten 2003 har Räfven valt att hellre säga ja än nej, vilket har gett bandet glädjen att möta publik i varje tänkbart sammanhang, allt från att spela upphängda i en trädtopp till att stå inför 10 000 skrikande japaner. Räfven har uppstått och formats på gatan, vilket märks i sättet att uppträda och fånga publik oavsett storlek. Räfven har genom sina hundratals energiska konserter gjort sig kända som ett av Sveriges bästa liveband. De senaste åren har deras vildvuxna och oemotståndliga dansmusik vunnit stor publik även utomlands. Publikkontakt och spelglädje står alltid i centrum när Räfven spelar sin säregna blandning av balkan beats, gypsy punk och kurbitsklezmer.

Den stadigt kringresande och röjiga Göteborgsorkestern är hyperaktiv intill vanvettets gräns, och har allt sedan starten varit en garant för lyckorusiga konserter med ett sanslöst driv. Och det är denna vildsinthet, denna hejdlösa satsning, som gör bandet så oemotståndligt. Moment av total kärlek mellan grupp och publik är det inte alltför ofta man får uppleva. Här inträffar det titt som tätt, i vad som raskt utvecklas till ett kalas av det finaste slag. (Folkbladet, 2011-10-17)

Publiken är dessutom förbehållslöst förälskad och när bandet drar upp riktlinjerna för hur de ska bete sig lyder de minsta vink. Det kokar, bubblar och svettas. Det hoppas, skuttas, dansas och gapas med. För ärligt talat, handen på hjärtat, säg den person som kan motstå dessa halvnakna sprattelgubbar som studsar upp och ner och sprider såhär mycket fart, glädje och kärlek. För den personen är död inombords.(Göteborgsposten, 2011-09-30)

För den som inte har sett eller hört Räfven så är de variationens mästare. Det är rivigt tempo mixat med balkantakt för att sen plötsligt övergå i jazziga reggaesolon varvat med ska. Det är oförutsägbart och vildvuxet. Det är högt i tak i dubbel bemärkelse när högt och lågt möts mellan moll och dur och musiken tänjs mellan musikerna. Det känns spontant och levande. Det märks att de spelar för att det får dem att bli glada. (Rockfoto, 2011-09-30)

Under 2012 förärades Räfven, som en av ett fåtal artister – däribland Eric Gadd, ett residensskap på Vara konserthus. Under 2013 kommer bandet att fortsätta där som Artist in Residence.

2013 fyller Räfven också tio år! Detta kommer firas hela jubileumsåret på det sätt som Räfven kan bäst: genom att spela spela spela.

Räfven är:


Daniel Wejdin, tambura

Loke Nyberg, fiol

Martin Nurmi, saxofon

Jonas Lundberg, gitarr

Johan Dahlkvist, dragspel

Rasmus Blanck, kontrabas

Per Svenner, trummor

David Fraenckel, trombon


Köp biljett