Raised Fist + Aviana • SOLD OUT

Arrangör Pustervik
Datum lördag 11 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 350:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Det är ingen tvekan om att Raised Fist är en svensk stolthet när det kommer till hardcore. Den 9 mars gör de första spelningen på Kägelbanan i Stockholm, den 10 mars på Nöjesfabriken i Karlstad och lördagen den 11 mars på Pustervik i Göteborg! Strax därefter intas Frimis i Örebro.

Det är i Norrland hyllade Raised Fist skriver sin unika musik som har starka rötter i hardcore, punk, metal och rock. Från starten har de gått sin helt egna väg och är idag en av våra största musikexporter inom hård musik. Det framstående musikmagasinet Kerrang! satte huvudet på spiken i sin beskrivning av bandet: “Too many hardcore heroes have traded middle-finger-in-the-air individuality for anonymous mediocrity. Not so Raised Fist. There’s an infectious quirkiness about the Swedish quintet surely ingrained by the endless summer days and winter nights on the verge of the Arctic Circle.”

Luleåbandet har sedan debuten 1998 släppt sex album och nu har nya albumet ”Anthems” släppts under Epitaph Records som även representerar svenska Refused och Millencolin i USA. De har turnerat världen över med sina explosiva och prisvinnande liveframträdanden och i februari är det svenskarnas tur att ännu en gång få de detta live!

Aviana släppte sitt tredje album ’Corporation’ via tyska bolaget Arising Empire den 30 September 2022 och har utvecklats till ett av de snabbaste växande moderna Metalcore-banden i Sverige och Europa.
Efter pandemin under 2022 lyckades de samla på sig 50 st gig i Sverige, Europa och UK tillsammans med band som Imminence, Our Hollow Our Home och har tidigare synts ihop med Adept och Crystal Lake mfl, samt spelade på festivaler som Summer Breeze, Brutal Assault och High 5ive Summer Fest mm.
Mycket händer kring bandet och 2023 ser ut att bli kanon med turnéer i Australien (April), en egen headline turné i Europa (April/Maj) samt introduktion i USA (September/Oktober). Vore superkul att få med dem med Raised Fist innan det och eventuellt SRF om ni behöver något lite hårdare på någon scen där.  


Köp biljett