Riddarna + The Hanged Man

Arrangör Instant
Datum fredag 29 september
Insläpp 22.00
Pris 150
Åldersgräns 20 år (18 år vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Riddarna är tillbaka!
Tre år har gått sedan Riddarnas senaste album Under jorden (2014) men i höst är de äntligen tillbaka med sitt fjärde album. Skivan, som har förärats titeln En Annan Tid är inspelat på bandets hemmamarker i West India Studio på Gotland. Där har Riddarna genom åren utvecklat sin experimentellt mörka rock och det tedde sig naturligt att det skulle vara dit de tog tillflykt för att samlas och spela in materialet som utgör En Annan Tid.
Bandet har producerat skivan själva för att sedan låta Niels Nielsen (Ghost, Dead Soul) mixa skivan och ge den en sista handpåläggning. En annan tid är en tung atmosfärisk resa som får tankarna att gå till band som Imperiet, Queens of the Stone Age och The War on Drugs, med texter om hur det känns att vara avskärmad världen och människorna däri, känslan av att jorden verkar vrida sig åt fel håll, och om strategin att fly in i sig själv för att överleva. Det skimrar, pulserar och vibrerar, det är organiskt och väcker drömmar om en annan tid.
Tidigare under året har bandet bjudit på smakprov inför albumet i form av singlarna Ingenting och Härlig är jorden. För att fira releasen bjuder Riddarna upp till konsert på Pustervik den 29 september. ”Höj volymen, andas in, andas ut”– Riddarna Riddarna är Edward Forslund, Erik Dahlström, Patrik Jakubowski. Sedan Riddarna senast var aktuella har Patrik Jakubowski fortsatt göra musik och har släppt en EP och två singlar som soloartist och Edward Forslund har gjort musik som ena halvan i duon Pink Milk, vars debutalbum kommer senare i vinter. En Annan Tid släpps den 29 september på alla digitala plattformar samt LP och CD.
Denna kvällen spelar även fantastiska The Hanged Man Rebecka Rolfarts soloprojekt! The Hanged Man har kallats ”fantastisk fusion av tarotkortsmörker och pop” (PSL) och ”mörk pop av högsta kaliber” (Festivalrykten). Nu släpper hon bombastiskt drömska ”Fenix”, den första singeln från det efterlängtade debutalbumet.
Efter flera intensiva år med banden Those Dancing Days och Vulkano tog Rebecka Rolfart en paus från musiken. Hon började studera konst men något lockade henne tillbaka och pausen blev inte långvarig. När hon tillslut återvände till låtskrivandet lutade det åt ett annat, mörkare, mer psykedeliskt håll. Ur det växte projektet The Hanged Man fram. Projektet har hittills resulterat i två EPs, ”First Quarter Moon” från 2014 och ”Lord Have Mercy” från 2016, båda utgivna på Kning Disk/Telegram. Nu är äntligen debutalbumet ”Of Blood Is Full” färdigt och kommer släppas under hösten på Dubious Records.
Albumet består av nio låtar och är en samling fragment – minnen, drömmar, fasor – som legat och gömt sig i något som Rebecka beskriver som en igenväxt bröstkorg, där hjärtat åldrats till en sten. Den första singeln ”Fenix” kallar hon ”förändringarnas eviga eldsvåda. Där inre, undangömda årstider kommer och går men där själen alltid består.” 


Köp biljett