RIGA TIGER + DIVISION 7

Arrangör Woody West Lördagsklubb! Live:
Datum lördag 16 september
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 200 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

RIGA TIGER
Realismpop har alltid varit Riga Tigers signum. I Göteborgsbandets musik vävs livets stora berättelser ihop med små betraktelser från vardagen, skimrande syntar och studsiga gitarrslingor. Och i de där små vardagliga betraktelserna, som vid en första anblick verkade betydelselösa, går det plötsligt att urskilja ett stråk av magi.

Sedan debutalbumet ”Jag håller inte om din åsikt och är beredd att döda dig för den” (2017) har Riga Tiger gjort sig en självklart plats på Sveriges indiescen. Hyllningar har haglat från bland annat DN, P3, PSL, GAFFA och med utsålda spelningar på bland annat anrika Pustervik och Debaser i Sthlm har bandet under en lång tid spelat sig till en trogen följarskara. 2022 markerade en annan milstolpe i bandets karriär då albumet ”Vad ska du göra med din så kallade mänsklighet” vann priset ”Årets pop” på Manifestgalan.

Den 15e september släpps Riga Tigers fjärde album ”First day of spring för livet” och firas med stor releasefest på hemmaplan.

Tusentals folkölskonnässörer kan inte ha fel: Återförtrolla vardagen – lyssna på Riga Tiger.

DIVISION 7
Division 7 har lyckats med det som andra band bara drömmer om. Utan vare sig draghjälp från ett stort skivbolag eller exponering i etablerade musikmedier har bandet fångat en betydande lyssnarskara i Sverige som bara fortsätter att växa. Division 7 är stora i smala kretsar men står på tröskeln till att bli något mycket större än så. Den 27 januari 2023 släpptes debutalbumet “Paradis Garage”. Albumet hyllades av såväl kritiker som lyssnare och har omnämnts som bland annat ”det bästa som kunde hända musiksverige” och ett album som ”väcker pånyttfödd tro i en hel genre”.

Sedan debutsingeln ”Inte hur du rör dig” släpptes 2017 har Division 7 blivit något som liknar ett fotbollslag med tillhörande supportrar. Fans reser över hela Sverige för att se spelningar med ”Divisionen”. Lyssnare berättar öppet på sociala medier om hur bandets låtar hjälpt dem genom separationer och tuffa perioder i livet. Par hör av sig och vill ha ett Division 7-gig på deras eget bröllop. Bandets spelningar har på bara några år gått från stökiga hemmafester till fulla, kokande konsertlokaler upp och ner längs E4:an.

”Att Division 7 har släppt sitt debutalbum är det bästa som kunde hända musik-Sverige. Jag vill säga Sverige i stort, men förstår att det finns mer saker i livet än indie-rock. Paradis Garage har allt: melankoliska låttexter, råa ljudbilder, stökiga gitarrer, otrolig sång och vackra melodier. Jag tror att den kan lyckas försvara titeln som ett av årets bästa album året ut, trots att det bara är januari”. Nöjesguiden 6/6


Köp biljett