Riley Downing

Arrangör Woody West
Datum måndag 21 november
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 225 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Sångaren och låtskrivaren Riley Downings fylliga, mull-rika baryton är ett idealiskt redskap för hans låtar, som musikaliskt och lyriskt är genomsyrade av myterna om den amerikanska södern – vilken matchas med melodier som återspeglar hans kärlek till blues, country, rock, soul och gospel. Downings musik har en lättsam, avslappnad känsla, och det låter väldigt angeläget oavsett tempo. Hans sound introducerades först som gitarrist och låtskrivare i det New Orleans-baserade rootsrockbandet the Deslondes och deras självbetitlade debutalbum från 2015.

Efter turnécykeln för det andra Deslondes-albumet, ‘Hurry Home’ (2017), begav sig Downing tillbaka till Missouri för att koppla av och umgås med familjen. Han spelade några solokonserter, och samtidigt som han bidade sin tid under pandemin, började han planera för att spela in en solosingel med sin Deslondes bandkamrat John James Tourville, som vistades i North Carolina. Andrija Tokic, en Nashville-baserad producent som hade arbetat med Deslondes, blev också involverad i projektet, och när de tre bytte idéer och musikfiler fram och tillbaka, började Downings samling av nya låtar växa.

När Downing och Tourville äntligen kunde träffas i Tokics Nashville-studio hade de tillräckligt med material för ett album, och Tokic satte ihop ett band med studiomusiker som inkluderade folk som spelat med namn som Vince Gill, George Strait, Dolly Parton, Bob Dylan, John Prine och andra country- och rootsmusikhjältar. Sessionerna blev till slut upphov till Downings första soloalbum, ‘Start It Over’, som gavs ut av New West Records 2021.


Köp biljett