Roenik Releasefest!

Datum onsdag 28 maj
Insläpp 21.00
På Scen 21.30
Åldersgräns 20 år
Plats Stora Klubben

Roenik releasekonsert 28/5
Roenik släpper sin andra fullängdare men första debut, rymdsagan Stars, med releasekalas på Pusterviks stora scen samma dag.
För fyra år sedan var Roenik ett av de där banden som bara skulle slå. Med ett utländskt management i London och New York som strödde pengar över dem, var de under ett års tid (2008-09) fram och tillbaka i London, gjorde show case-spelningar, träffade skivbolagsdirektörer och spelade in ett album med demonproducenten Yoad Nevo (Air, Sugababes, Pet Shop Boys, Dave Gahan, Moby, Sophie Ellis Bextor m.fl.). När skivan var klar och det började närma sig ett släpp så kunde inte längre managementets två huvudfigurer, Tom (London) & Rose (NYC), samarbeta med varandra, och plötsligt var det som att luftslottet under deras fötter försvann.
Rationellt var det inga svårigheter att se vad som behövde göras, men med så radikalt förändrade förutsättningar dalade modet i gruppen och som enskild individ blev det för tungt och flykten nära till hands, säger Niels. Personer började hoppa av och speciellt när Me And My Army (med flera medlemmar samma som i Roenik) föddes på releasefesten för "Someone's love is going to die" – den första singeln på vad skulle ha blivit deras fullängdsdebut, så hade luften gått ur vilket annat band som helst.
Men inte..
..Roenik vet att det som hänt går att vända och bli till någonting att skriva på. 
De har proceduren rakt igenom gjort hela skivan själva, från inspelning, mixning till omslag, och känner sig otroligt stärkta av den processen – denna skivan är dem. Inga säljande kompromisser för att blidka radio- och a&r-folken. 
De nämner framförallt känslan av att vilja ge tillbaka till de människor som hela tiden funnits kvar och efterfrågat en fortsättning som oerhört drivande.
Av de medlemmar som var med i London är endast två kvar: 
Niels Nankler – Sång, gitarr
Jonas Wållberg – Keyboards
Nytillskott:
John London – Bas
Patrik Herrström – Trummor