Rose City Band + Sylvie + Rosali

Arrangör Woody West
Datum tisdag 23 maj
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 250
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

ROSE CITY BAND
Rose City Band är ett psykedeliskt country-jam-band från Portland, som leds av gitarristen och sångaren Ripley Johnson – mest känd som frontman i Moon Duo och Wooden Ships. Rose City band har, namnet till trots, mest fungerat som ett soloprojekt där Johnson utforskat avslappnad soldränkt kosmisk country-folk och krautig spaceboogie på tre remarkabelt varma och inbjudande album sedan den självbetitlade debuten 2019.

Med det kommande, fjärde, albumet ‘Garden Party’ (21 April 2023, Thrill Jockey) ser projektet mer och mer ut som ett band, och räknar in Barry Walker (pedal steel), Paul Hasenberg (keyboards, Dewey Mahood (bas) och Dustin Dybvig (trummor) på scen. Skivan, som mixats av John McEntire (Tortoise), innehåller gästinhopp från Moon Duo-kollegorna John Jeffrey (trummor) och Sanae Yamada (synthar) men också insatser av Hasenberg och Walker från live-bandet.

‘Garden Party’ är en hyllning till sommaren och allt den för med sig. Frihet, förnöjsamhet och glädje var källorna till sångerna. Från de svävande gitarrsolon, till ett rytmiskt driv, eleganta pedal steel-melodier till en grooveig orgel, Garden Party har ett live-bands energi fångad in i minsta detalj.I maj är de i Sverige för första gången.

SYLVIE

Sylvie är sensationella folk-rock projektet skapat av Ben Schwab som även syns som medlem i psych-funkiga softrock-gänget Drugdealer och folkpsych-duon Golden Daze. 

Tillsammans med bla vännerna och framgångsrika soloartisterna Marina Allen och Sam Burton bildade Ben en folk-rock-supergrupp från L.A.’s unga alternativa musikscen som gjord att vara soundtrack i Laurel Canyons vintage-butiker. 

Inspelat naket, nära, känsligt och uppriktigt i Schwab’s garage i Silver Lake så blev faderns obskyra cover på Ian Matthews suveräna sång ”Sylvie” namnet på projektet och Ep’ns enda cover.Den enastående lilla 5-spårsplattan ”Sylvie” fick så mycket uppmärksamhet av den tunga musikpressen (Aquarium Drunkard, Uncut, Mojo, Raven Sings The Blues) att den förra året släpptes som album förstärkt med 2 låtar via kreddiga indielabeln Full time Hobby (Spencer Cullum’s Coin Collection, Cornelia Murr, Michael Nau).

ROSALI
Rosali är något av en veteran på den alternativa musikscenen och som singer/songwriter fått sitt genombrott genom sina hyllade soloalbum ”Trouble Anyway” från 2018, (Uncut 8/10, Pitchfork 7.2/10) och ”No Medium” från 2021 (Uncut 9/10)


Köp biljett