Rose City Band + Rosali

Arrangör Woody West
Datum onsdag 19 juni
Insläpp .
Pris 250 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Rose City Band är ett psykedeliskt country-jam-band från Portland, som leds av gitarristen och sångaren Ripley Johnson – mest känd som frontman i Moon Duo och Wooden Ships. Rose City band har, namnet till trots, mest fungerat som ett soloprojekt där Johnson utforskat avslappnad soldränkt kosmisk country-folk och krautig spaceboogie på tre remarkabelt varma och inbjudande album sedan den självbetitlade debuten 2019. 

Med det kommande, fjärde, albumet ‘Garden Party’ (21 April 2023, Thrill Jockey) ser projektet mer och mer ut som ett band, och räknar in Barry Walker (pedal steel), Paul Hasenberg (keyboards, Dewey Mahood (bas) och Dustin Dybvig (trummor) på scen. Skivan, som mixats av John McEntire (Tortoise), innehåller gästinhopp från Moon Duo-kollegorna John Jeffrey (trummor) och Sanae Yamada (synthar) men också insatser av Hasenberg och Walker från live-bandet.

‘Garden Party’ är en hyllning till sommaren och allt den för med sig. Frihet, förnöjsamhet och glädje var källorna till sångerna. Från de svävande gitarrsolon, till ett rytmiskt driv, eleganta pedal steel-melodier till en grooveig orgel, Garden Party har ett live-bands energi fångad in i minsta detalj.I maj är de i Sverige för första gången.


Köp biljett