Sam Outlaw & Band + Michaella Anne

Arrangör Woody West
Datum söndag 29 oktober
Insläpp 19.00
Pris 275
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Den moderna Californiacowboyen Sam Outlaw gjorde härom året storslagen debut med hyllade plattan ”Angeleno”, ett av de starkaste countryalbumen på senare år. Ett album dränkt i solsken, västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet ’60s Bakersfield honky-tonk till lummig ’70s Laurel Canyon singer/songwriterpop i något som upphovsmannen själv valt att kalla SoCal country.
På aktuella uppföljaren ”Tenderheart” blottar Outlaw sitt hjärta öppet och visar upp en låtskrivarbegåvning långt bortom det vanliga. Här hamnar låtar som ”Bottomless Mimosas”, ”Trouble” och ”Two Broken Hearts” i samma omkörningsfil som ”Peaceful Easy Feeling” och ”Tequila Sunrise” och det blir tydligt att trots ett mjukt hjärta besitter Outlaw en vilja av stål. Med kompromisslös beslutsamhet skriver Outlaw tidlösa countrypopmelodier gjorda för att bli framtida klassiker på den amerikanska FM-radion bredvid likväl Gram Parsons och George Jones som Tom Petty och Ryan Adams. 

Sommarens efterföljande Skandinavienturné där Sam Outlaw äntligen backades av ett makalöst liveband var en enda lång succé för fulla hus. Som en direkt följd av succén återvänder Sam Outlaw och hans band redan i höst och lägger sig direkt i toppen av talanger på den nya generationens alternativa neo-country-outlawscenen med namn som Sturgill Simpson, Margo Price och Daniel Romano.
 "Sam Outlaw växte upp med Beatles och agerar tydligt på den här sidan av Ryan Adams (för övrigt stort Outlaw-fan). Musiken bottnar minst lika mycket i Eagles, Tom Petty och Chris Isaak som i George Jones och Dolly Parton." – Håkan Steen, Aftonbladet


Köp biljett