Sam Outlaw + Special Guest: Lydia Luce

Arrangör Woody West
Datum fredag 27 september
Insläpp 19.00
Pris 225 kr + service
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Den moderna Californiacowboyen Sam Outlaw har gjort stor succé senaste åren med storslagna debutalbumet ”Angeleno” och starka uppföljaren ”Tenderheart”. Albumen är dränkta i solsken, västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet ’60s Bakersfield honky-tonk till lummig ’70s Laurel Canyon singer/songwriterpop i något som upphovsmannen själv valt att kalla SoCal country.

Efter att ha jobbat i reklambvanchen i 20årsåldern och lirat på små barscener runt om Los Angeles så släppte den då 33-årige Sam Outlaw “Angeleno” 2015, producerad av legenden Ry Cooder och hans son Joachim Cooder. “Angeleno” och ”Tenderheart” introducerade Sam som en lika självklar som självsäker begåvning vars tidlösa countrypopmelodier är gjorda för att bli framtida klassiker på den amerikanska FM-radion bredvid likväl Gram Parsons och George Jones som Tom Petty och Dwight Yoakam.

Nyligen lämnade Sam och hans fru L.A. för Nashville, för att finna en bättre miljö att fostra deras två unga barn. Han gjorde sin debut på legendariska Grand Ole Opry 3 maj, samma dag som han överraskande släppte lekfulla koncept-Ep’n ”Hat Acts”, ett surrealistiskt honky-tonk drama.
Ny musik ryktas vara på väg och samtidigt ger sig publikfavoriten Sam Outlaw ut på vägarna på bägge sidor Atlanten i höst igen. Med sig på turnén tar han med sig unga Nashvillesinger/songwritern och multiinstrumentalisten Lydia Luce som kvällens Special Guest.

”Sam Outlaw växte upp med Beatles och agerar tydligt på den här sidan av Ryan Adams (för övrigt stort Outlaw-fan). Musiken bottnar minst lika mycket i Eagles, Tom Petty och Chris Isaak som i George Jones och Dolly Parton.” – Håkan Steen, Aftonbladet

”»Tenderheart« tydliggör ånyo Outlaws styrka: hans utsökta låtskrivarförmåga.” – Tony Ernst, Sonic Magazine

”Det finns några nedtonade spår på den här skivan som är förbluffande starka i all sin missvisande anspråkslöshet att man hämtar efter andan.” – Johan Lindqvist, GP

”Outlaw has crafted an instant classic with his album, Angeleno.” – NPR

“A legitimate contender to be the biggest country star L.A. has produced since Dwight Yoakam.” – LA Weekly

”Outlaw has ideas to spare, and his instinct to nurture them in the wild West is the right one.” – Nashville Scene


Köp biljett