Sam Outlaw with Band

Arrangör Woody West
Datum söndag 19 augusti
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 250
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Den moderna Californiacowboyen Sam Outlaw har gjort stor succé senaste år med  storslagna debutalbumet ”Angeleno” och starka uppföljaren ”Tenderheart”. Albumen är dränkta i solsken, västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet ’60s Bakersfield honky-tonk till lummig ’70s Laurel Canyon singer/songwriterpop i något som upphovsmannen själv valt att kalla SoCal country.

 

Sånger som ”Keep it Interesting”, ”Bottomless Mimosas”, ”Trouble” och ”Ghost Town” är redan moderna countryrockklassiker som ligger i samma omkörningsfil som ”Peaceful Easy Feeling” och ”Tequila Sunrise”. Med kompromisslös beslutsamhet skriver Outlaw tidlösa countrypopmelodier gjorda för att bli framtida klassiker på den amerikanska FM-radion bredvid likväl Gram Parsons och George Jones som Tom Petty och Ryan Adams.

 

Förra sommarens Skandinavienturné var en enda lång succé för fulla hus. I sommar återvänder Sam Outlaw och hans band för att visa varför de tillhör toppen i den nya generationens alternativa neo-country-outlawscenen med namn som Sturgill Simpson, Margo Price och Daniel Romano.

 

”Sam Outlaw växte upp med Beatles och agerar tydligt på den här sidan av Ryan Adams (för övrigt stort Outlaw-fan). Musiken bottnar minst lika mycket i Eagles, Tom Petty och Chris Isaak som i George Jones och Dolly Parton.” – Håkan Steen, Aftonbladet

 

”»Tenderheart« tydliggör ånyo Outlaws styrka: hans utsökta låtskrivarförmåga.” – Tony Ernst, Sonic Magazine

 

”Det finns några nedtonade spår på den här skivan som är förbluffande starka i all sin missvisande anspråkslöshet att man hämtar efter andan.” – Johan Lindqvist, GP

 

”Exceptionally serene and pleasing, Tenderheart is easy to get lost in.” – NPR

 

”Outlaw doesn’t deliver six-pack sagas, instead he offers Bottomless Mimosas as a morning pick-me-up.” – Mojo


Köp biljett