Sara Parkman + Ævestaden • SOLD OUT

Arrangör Frihamnen Event & Luger
Datum torsdag 16 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 325 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Efter framgångarna med det Grammis-nominerade albumet Vesper och en uppmärksammad medverkan i På spåret återvänder Sara Parkman med Eros Agape Philia – ett album om att vara människa i både kropp och ande, med kärleken som kamp och lust.

Genom åren har Sara Parkman flerfaldigt prisats vid Folk- och Världsmusikgalan, tilldelats Dagens Nyheters Kulturpris och nyligen blivit utsetts till årets bästa liveakt på Manifestgalan. Som en av Sveriges mest intressanta artister fortsätter hon nu att ömsom utmana och omfamna traditionerna i folkmusikgenren med sakrala körklanger, Bruce Springsteenvirvlar, folkliga fioler, vikingarock, allsång och houseballader. Parkmans breda musikaliska palett sätter ton och ord på det känsligaste i oss med sitt knastriga mörker, febriga hyllningar och melankoliska rättframhet.

På det nya albumet Eros Agape Philia tar Sara Parkman avstamp i tre grekiska ord för kärlek. Eros; den romantiska eller erotiska, Agape; den gudomliga, och Philia; den vänskapliga eller familjära. Utifrån de orden har ett album tagit form – ett album som viskar med alla sina kärleksspråk om det ömma i att vara människa. Att längta och hoppas och vilja, att få orossvindel fast man ligger raklång över mossan, att tycka om sig själv en stund eller att helt förlora sig i någon annans hud. Att vila och vaggas, att våndas och vela. Eros har influerats av Sara Parkmans teologistudier och läsning av bibelns texter om kärlek sammanvävt med inspiration från tänkare som mystikern Gunnel Vallquist och filosofen Byung-Chul Han, flätat med sanningar hämtade från seriealbum och tv-serier, mammors goda råd och egna kärleksrelationer. Vad är det att älska, att älskas?

Sara Parkman har bland annat skrivit musiken till Eros Agape Philia i sin stuga i Bergslagen och under ett residens på Elin Wägners gård i Småland. Albumet är inspelat i den egna studion i Stockholm och på Svenska Grammofonstudion i Göteborg. Precis som på tidigare album har Sara Parkman skrivit och producerat tillsammans med producenten och vännen Hampus Norén.


Köp biljett