Satellite Stories (support: Hundhimlen)

Arrangör FKP Scorpio
Datum måndag 23 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 140
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Den första raden till titelspåret på bandets tredje studioalbum "Vagabonds" sammanfattar hur bandets senaste 24 månader har sett ut. Efter deras stora genombrott 2013 har Satellite Stories från Oulu i Finland varit på konstant resande fot. “We became Vagabonds going from pillar to post with no real fixed address”. 2014 uppnådde bandets låtar miljontals streams, de sålde ut alla sina klubbspelningar och året kulminerade i headline-spelningar på Europas största festivaler. Ingen dålig bedrift för en grupp som har alltid släppte sitt material självständigt. Under 2014 tog bandet sin flykt till landsbygden i Storbritannien för att påbörja inspelningarna av sitt tredje efterlängtade album. I två månader låste de in sig med kända producenten Simon "Barny" Barnicott, som tidigare tidigare har arbetat med band som Arctic Monkeys, Temper Trap, Kasabian och Bombay Bicycle Club, för att bara nämna några. Jämförelser med band som Vampire Weekend, The Wombats eller Two Door Cinema Club skrapar denna gång bara på ytan och det känns som bandet har utvecklat, och hittat, sitt egna, unika sound på nya albumet.
Bandet bildades 2008 och 2010 släpptes EP:n "Promo-EP". Sedan dess har Satellite Stories varit på Europaturné ett flertal gånger och vunnit många fans hjärtan. Debutalbumet "Phrases to Break the Ice" kom hösten 2012 och bandet fick stora framgångarna med singlarna "Helsinki Art Scene""Anti-Lover"  och "Sirens". Andra albumet "Pine Trails" (2013) hämtade inspiration från den svenska landsbygden och spelades in i både Sverige, London och Manchester, men avslutades i hemlandet Finland. Albumet innehöll radiohiten "Campfire".
Den 6 Mars släpps nya albumet “Vagabonds” och 23 Mars kommer de äntligen till Göteborg och Pustervik.
Hundhimlens mål är att göra cool musik för coola personer som får dom att känna sig ännu mer coola. Att säga att man lirar 80-tals inspirerad elektronisk popmusik är ungefär lika originellt som att ha tio tår på sina fötter, MEN Hundhimlens mix av retrosyntljud, poppiga melodier och bra texter är eget och genuint. Bandet började för ca 5 år sedan under namnet City, då var det bara Björn och Tjompa, under åren har en till medlem hoppat på, Joni. Björn och Joni lirar även synt i bl a Slagsmålsklubben och Tommi var tidigare sångare i The High Fives, så rutin finns så det räcker och blir över i denna discopoptrio. I vår släpps nya singel ”Allt som jag har gjort”.


Köp biljett