Sator + Support: Upploppet

Arrangör Pustervik
Datum lördag 2 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 325:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Väldigt stolt presenterar vi svenska rock-legenderna SATOR lördag 2 mars! Grymma Upploppet värmer upp kvällen.

Biljett ute nu!

Sator är en av Sveriges välkända och respekterade rockband. De grundades redan 1981 under namnet Sator Codex och förkortade senare till bara Sator 1987. Bandet har genom åren etablerat sig som en av de främsta inom svensk rockmusik och har behållit sin status som ledande kraft inom genren.

Sator är kända för sina starka låtar och energifyllda liveshower. Deras musik kan beskrivas som en avskalad kombination av rock och punk, något som har imponerat och bevisats gång på gång genom album och turnéer. Bandet har blivit ett bevis på att ibland kan mindre verkligen betyda mer.

Efter en väntan på hela 20 år släppte Sator i höstas albumet ”Return of The Barbie-Q-Killers”, är ett coveralbum där de framför sina egna versioner av mer obskyra punklåtar. Med singeln ”Brown Eyed Son” har bandet lagt till ännu en låt till sin redan stora lista av odödliga klassiker, såsom ”I Wanna Go Home”, som alltid finns med på bandets setlist under konserter.

Sator har med sin musik och sin karaktäristiska stil cementerat sin position som en av de mest klassiska institutionerna inom kvalitativ rockmusik i Sverige. Bandets låtar och liveshower fortsätter att imponera och fascinera publiken, och de visar att de fortfarande är relevanta och nyskapande inom genren även efter alla dessa år.

Upploppet
Upploppet är det senaste tillskottet till skandinaviska Mount Rushmore, med influenser som kommer från titaner som Gluecifer, MC5, Union Carbide Productions och många fler. Det här visar bara att den här femdelarna trampar över hela rock’n’roll-historien med sin egen twist.
Musiken representerar rockens farliga sida. Med inga fångar hållna, en rå attityd och en liveshow utan dess like drar Upploppet facklan ur nävarna på den gamla jäveln som en gång höll den.

Bandet har redan gått igenom gör-det-själv-processen att spela in flera EP-skivor i sin replokal i utkanten av Högsbo, Göteborg. Deras senaste självsläpp ”You Wish This Was Live” (mixad i Sunlight Studios av Tomas Skogsberg) skickade dem rakt in i den lokala rockscen. Utan att ha släppt en fullängds-LP har bandet redan besökt Europas utkanter och planerar nu sitt nästa steg i att ta över planeten Jorden.

The Sign Records kände bruset från gruppen medan andra omedvetna skivbolag höll sig i mörkret och tog dem under sina vingar och släppte sin singel ”Golden Eyes”.
Med ett kommande album planerat att spelas in i Welfare Studios och släppas under The Sign Records visar bandet återigen att de utvecklas genom att bli bättre, snabbare och starkare som en enhet.

Ta på er säkerhetsbälten och håll i er.


Köp biljett