Say Lou Lou + Gundelach

Arrangör KB West
Datum torsdag 12 mars
Insläpp 19.00
Pris 260
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Snart är väntan över, både för Say Lou Lous fans och Stockolmsduon själva. För även om bara två och ett halvt år har gått sedan de Södermalmsbaserade svenskaustraliska tvillingsystrarna Elektra och Miranda Kilbey slog ner som en gåtfull electropopmeteorit i musikbloggosfären, har vägen varit lång till albumet. Men 25 februari släpps äntligen Lucid Dreaming och i mars åker de på stor turné runt om i Skandinavien. Dessförinnan hinner de även med att uppträda på P3 Guld-galan.
En kreativ startsträcka hade systrarna dock, på fler än ett sätt. 2012 spelade de in Maybe You och ett antal andra låtar. Det skedde "i hemlighet", mest på grund av deras musikerföräldrar; Steve Kilbey från australiska psych rock-ikonerna The Church, och Karin Jansson från 80-talsfeministpunkarna Pink Champagne. Elektra och Miranda ville skaka av sig förväntningarna på att följa samma bana, och självständigt bygga sitt artistskap. "Pappa visste inte ens om att vi hade bildat Say Lou Lou förrän han såg det på en blogg", berättar Miranda. Men idag är duon väldigt långt ifrån hemlig.
Maybe You och de nästföljande singlarna Julian, Better in The Dark, Everything We Touch och nu senast Games for Girls ihop med Lindstrøm (som alla är släppta på duons eget minibolag à Deux), har fått superlativen att flöda från både gammelmedia som NME och Billboard till webbgiganter som Pitchfork och Hypemachine. Och av BBC blev de som enda svenska akt listade till prestigefulla Sound of 2014. Detta parallellt med ett intensivt turnerande ute i Europa och i Skandinavien. 


"Det tog ett år för oss att bli helt bekväma på scenen, men nu föredrar vi nästan det framför studion", säger Elektra. "Vi har en längtan efter att spela live, vilket även har påverkat soundet på flera låtar ".


I mars ser vi dem live och med sig har de ett helt bagage med nya låtar. In och rödmarkera datumen i kalendern! Köp biljett