Scott H. Biram

Arrangör Klubb Honky Tonk & Woody West
Datum söndag 25 maj
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 150
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

 

SXSW 2004. En inte allt för känd Scott H. Biram ska spela efter självaste Kris Kristofferson. Nervös över att publiken skulle gå vidare slant detta citat ur Scott: “They said that was a hard act to follow….I’m a hard act to follow motherfuckers!!” En stor del av publiken stannade kvar och sen dess har det rullat på duktigt bra!

 

Independent Music Award vinnaren Scott H. Biram aka Hiram Biram aka The Dirty Old One Man Band erbjuder en unik blandning av "riktig" country, old-school akustisk blues och punk med influenser från allt mellan Minor Threat och Slayer till Bill Monroe och Mississippi Fred McDowell. Biram är ett enmannaband och framför alla sina låtar på en Gibson 59' och med en förstärkt "stomp board". Varje låt är unik och Biram har samma känsla av självförtroende och självständighet som de rivaliserade upphovsmännen av outlaw countrymusik har. Han beskriver sin musik som "the bastard child of punk, blues, country, hillbilly, bluegrass, metal och classic rock”.

 

En fruktansvärd olycka 2003 var Biram nära att omkomma när han frontalkrockade i sin lastbil med en annan lastbil på en motorväg i Texas. Begränsad till sin säng spelade han in EPn "Rehabilitering Blues" och mindre än två månader efter olyckan framförde han en legendarisk show på Austins klassiska Continental Club där publiken fick en syn de aldrig kommer glömma. På scenen, sittandes i sin rullstol, fortfarande uppkopplad till dropp med slangar dinglandes från hans armar framförde han en av de bästa shower han gjort. Continental Show definierade Birams obevekliga, rebelliska attityd och fullständigt hänsynslösa hängivenhet. 

 

Känd som en av de hårdast arbetande i alt.countrybranchen som gör Biram upp till 200 spelningar per år och släppa skivor i en stadig takt. "The Dirty Old One Man Band" som släpptes 2004 uppmärksammades av Bloodshot Records som senare släppte en reviderad upplaga av skivan 2005 . Sedan dess har Biram lagt all sin tid på turnérande och att släppa plattor för den klassiska alt.country-labeln som givit ut  "Graveyard Shift", "Something's Gone/Lost Forever", "Bad Ingredients" och det för året alldeles färska albumet "Nothin' But Blood". På meritlistan har Scott H. Biram även omtalade shower från The Lincoln Center och The Fillmore West, för att inte tala om giget på Continental Club i Austin och spelningar ihop med bl.a Hank Williams III, Shooter JenningsClutch, Social Distortion, Weedeater och Pentagram.


Köp biljett