Sean Rowe

Arrangör KB West
Datum tisdag 17 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 235
Åldersgräns 18 år
Plats Lilla Klubben
Köp biljett

Tidigare i höst släppte Sean Rowe albumet ”Madman” – ett album fyllt av soulmusik i sin renaste och mest bokstavliga form och bemärkelse, något som bl.a. GAFFA belönade med fem stjärnor.

Rowe tillbringade en stor del av förra året med att resa runt i USA med sin gitarr och uppträdde i människors vardagsrum. I denna avsiktliga motsättning till de rådande förväntningarna på en professionell musiker, valde Rowe att interagera med fans på ett mycket intensivt och personligt sätt.

”Jag kände mig som en skäggig försäljare som åkte runt och knackade dörr. Istället för dammsugare sålde jag alla känslor som kommer med en sång. Det blev riktigt intensiva upplevelser där jag spelade musik, drack folks öl och åt deras mat.” På nya albumet ville Rowe fokusera på sin röst och det gitarrspel som han fulländat på teatrar, nattklubbar och i människors vardagsrum.

"Jag kom till insikten om att låtarna inte behöver vara strukturellt tunga för att vara intensiva", förklarar han. "Det handlar mer om ärlighet och känsla bakom framförandet. Många av låtarna är ganska enkla, vilket var avsiktligt och något jag verkligen tänkte igenom. Jag ville gå rakt in i hjärtat”.
Wall Street Journal skrev om Rowe att ”han framkallar den exstatiska intensiteten hos 60-talets Van Morrison med en stark likhet av Johnny Cash under hans senare år”.
Vi ser fram emot en själfylld konsert med Rowes fantastiska röst över mustigt distade gitarrer när denna amerikan förärar Göteborg och Pustervik med ett besök i mars.


Köp biljett