Shabazz Palaces

Arrangör FKP Scorpio
Datum måndag 27 oktober
Insläpp 19.00
Pris 140
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

SHABAZZ PALACES
Den har hyllats av Pitchfork och The Line Of Best Fit samt kallats för "the best album of the year" och "one of 2014's only true greats". Vi snackar om "Lese Majesty" – uppföljarskivan från Shabazz Palaces.
Det var 2011 som den Seattlebaserade duon Shabazz Palaces, efter två anonyma EP:s, släppte sitt hyllade debutalbum "Black Up" och därmed blev en av de första hiphopakterna på det legendariska skivbolaget Sub Pop. Med "Lese Majesty", som släpptes tidigare i år, flyttade Shabazz Palaces fram sina positioner på alla fronter.
Shabazz Palaces följer inga genreregler och de vägrar hålla sig inom några förutbestämda ramar. Deras ambienta, experimentella hiphop fortsätter hela tiden att utforska och gräva djupare. Och det är just det som gör Shabazz Palaces så intressanta.
Har du inte redan lyssnat in dig på mästerliga "Lese Majesty" föreslår vi att du plockar fram dina absolut bästa hörlurar, sätter dig i ett lugnt hörn och aktivlyssnar. Belöningen du kommer få är enorm och det är inte svårt att förstå varför svårflirtade kritiker och bloggare världen över har valt att lyfta fram skivan som ett av årets viktigaste släpp.
Då skivan väl har tagit över ditt medvetande bör du givetvis inte missa chansen att se Shabazz Palaces live!


Köp biljett