Klubb Instant Live: Shirin + Tilde

Arrangör Klubb Instant
Datum fredag 19 oktober
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 120 kr
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

SHIRIN
2018 är Shirins år! Det blev en rivstart i förra årets Melodifestivalfinal där hon gjorde en bejublad tolkning av Frans vinnarlåt ”If I Were Sorry” tillsammans med Damn! (kanske mest kända som Timbuktus högenergiska kompband).

Den 22-åriga sångerskan och låtskrivaren singeldebuterade förra året med ”Back To The Basics” och har under våren 2018 hunnit med hela 4 singelreleaser och släpp av efterlängtade skivan ”Almost Lover”.

Shirin har egyptiskt påbrå men föddes i Berlin och växte upp i Gol, Norge för att slutligen landa i Malmö/Rosengård, Sverige 2001. Hennes föräldrar är från Libanon och Tyskland och är båda läkare.

Hon har inte bara påbrå från all världens hörn, hon har även en röst som blivit hyllad av artisten SIA på Twitter med orden ”INCREDIBLE SINGING YOU!!”.

TILDE
”Nothing Gold Can Stay” är den efterlängtade debutplattan från Tilde som påbörjade sin musikaliska karriär tidigt inom den göteborgska klubbscenen. Då omnämndes hon som Sveriges nästa stora soulhopp med hyllningar från PSL och många andra. När hon var 22 år fick dock allt ett abrupt slut. På grund av en allvarlig sjukdom och andra tragiska omständigheter fick hon lägga musiken på hyllan. Efter att ha bott både i Spanien och Latinamerika, där hon sjöng jazz och blues, i ett par år för att återhämta sig flyttade hon tillbaka till Sverige och gick raka vägen in i inspelningsstudion. Efter att ha samarbetat med några olika producenter hittade hon äntligen det sound hon letat efter i Spinroad Studios och Pedro Ferreira (BRIT-award vinnande producent till rockbandet The Darkness debutplatta Permission To Land) hemma i Göteborg.

Första singeln ”I Think I Made You Up In My Head” släpptes i april och visade återigen upp Tildes färdigheter både som låtskrivare och sångerska där hon förutom att ha skrivit låten även varit med och producerat den tillsammans med Pedro Ferreira och sitt band. Albumet ”Nothing Gold Can Stay” släpptes digitalt och på vinyl den 28 september. Albumet innehåller tio soul-fyllda och pop-drivna låtar skrivna och komponerad av Tilde.


Köp biljett