Shout Out Louds

Arrangör Woody West & Pustervik
Datum lördag 19 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 300
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Ett av Sveriges mest etablerade indie-band Shout Out Louds är tillbaka med ny musik för första gången på fyra år. Idag släpper de låten ”As Far Away As Possible”, det första smakprovet från det kommande albumet ”House” som landar i februari 2022. Den 9 oktober uppträder de live som headliner på Popaganda Festivalen i Stockholm och i vinter ger de sig ut på Europa-turné med biljettsläpp idag.

Om Shout Out Louds senaste albumet ”Ease My Mind” från 2017 andades stränder, amerikansk västkust och solnedgångar så är det kommande sjätte albumet ”House” dess antidot. På det nya materialet är bandet frustrerade, längtar bort från vardagens gnat och drömmer om att smita ut genom bakdörren och börja om på nytt någon helt annanstans. Albumet är producerat av Björn Yttling (Lykke Li, Primal Scream, Franz Ferdinand), en mästare på att skala ner musiken till dess innersta kärna. Resultatet är en samling råa, ärliga indie-rocklåtar likt om vi fått smyglyssna till ett gäng kompisars mest intima samtal långt in på småtimmarna där vinet snart är slut.

Första singeln ”As Far Away As Possible” släpps idag den den 1 oktober via Bud Fox Recordings / Integral (PIAS) och bandet berättar: ”Låten handlar om längtan. Längtan efter ett nytt liv eller bara en drink. Ibland svårt att veta vad. Men låten skall vara fyren vid havet”.

Det svenska musikundret har under många år skämt bort fans över hela världen med popmusik i framkant, något Shout Out Louds kan ta åt sig en stor del av äran för. Bandet har på många sätt varit tongivande för den svenska indie-scenen under hela 00-talet. Under de senaste 20 åren har de regelbundet turnerat både i USA, Europa och stora delar av övriga världen. Turnerat mestadels som headliner, men också tillsammans med internationella akter som The Strokes, Kings of Leon och Depeche Mode. De även spelat på flera av de största festivalerna i världen bl a två gånger på amerikanska Coachella festivalen samt uppträtt på både Jay Lenos och David Lettermans TV-shows. Shout Out Louds släppte sitt debutalbum Howl Howl Gaff Gaff 2003.


Köp biljett