Sierra Ferrell + Support: Kelsey Waldon

Arrangör Woody West & Luger
Datum onsdag 23 augusti
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 260 :-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Sierra Ferrell har under senaste året fått sitt stora genombrott och ses redan som ett av americanascenens största namn och mest spännande framtidshopp. Under årets SXSW delade hon scen med bla Willie Nelson och Margo Price.

En obotlig romantiker och vagabond som med sin trollbindande röst och tidlösa känslighet tagit americanavärlden med storm. Uppvuxen i en småstad i West Virginia, så lämnade singer/songwritern/multiinstrumentalisten hemmet i tidig 20-årsålder för att upptäcka det förlovade landet längs vägarna som kringresande gatumusiker. Tillsammans med ett gäng nomadmusiker spelade de överallt: från lastbilshållplatser, till gränder, till godsvagnar som rusade längs sina järnvägsspår. 

Efter att ha bott i en godsvagn och sjungit på gatorna i New Orleans och Seattle i flera år, valde hon att slå sig ner  i Nashville där Rounder Records snabbt skrev skivkontrakt med supertalangen på grund av sin makalöst imponerande liveshow. Debutalbumet ‘Long Time Coming’, släpptes 2021 och fungerar som en perfekt introduktion till denna unika begåvning, vackert obundnen av genre eller era, vilket omedelbart transporterar lyssnaren till en tidlöst förtrollad värld.

”Jag vill att min musik ska vara som mitt sinne – överallt”, säger Ferrell, som spelade in albumet i Southern Ground och Minutia studios i Nashville.

”Jag lyssnar på allt från bluegrass till techno till goth metal och allt det där inspirerar mig på olika sätt som jag försöker införliva i mina låtar och få folk att verkligen känna något.” Albumet innehåller en all-star lineup av gästmusiker (Billy String, Jerry Douglas, Sarah Jarosz, Tim O’Brien och Chris Scruggs mm), där smakfull spelglädje, enorm skicklighet och känslig lyhördhet lyfter Sierra Ferrell och hennes underbara  öppenhjärtliga låtar till svindlande höjder.


Köp biljett