Sierra Ferrell + Support: Maja francis

Arrangör Woody West
Datum söndag 3 juli
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 230 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

SIERRA FERRELL
Med sin trollbindande röst och tidlösa känslighet gör Sierra Ferrell musik som är lika fantastiskt vagabond som artisten själv. Uppvuxen i en småstad i West Virginia, så lämnade singer/songwritern/multiinstrumentalisten hemmet i tidig 20-årsålder för att resa genom landet med en trupp nomadmusiker. De spelade överallt: från lastbilshållplatser, till gränder, till godsvagnar som rusade längs sina järnvägsspår. 

Efter att ha bott i en godsvagn och sjungit på gatorna i New Orleans och Seattle i flera år, flyttade hon till Nashville och fick snabbt ett skivkontrakt med Rounder Records på grund av sin magnetiska liveshow. Nu, på sin efterlängtade albumdebut ‘Long Time Coming’, delar Ferrell med sig av ett dussintal låtar som är vackert obundna av genre eller era, vilket omedelbart transporterar sin publik till en oändligt mycket mer förtrollad värld.

Samproducerad av Stu Hibberd och 10-faldige Grammy Award-vinnaren Gary Paczosa (Alison Krauss, Dolly Parton, Gillian Welch), förkroppsligar ‘Long Time Coming’ en delikat eklekticism som passar en musiker som helt trotsar kategorisering. ”Jag vill att min musik ska vara som mitt sinne – överallt”, säger Ferrell, som spelade in albumet i Southern Ground och Minutia studios i Nashville. ”Jag lyssnar på allt från bluegrass till techno till goth metal och allt det där inspirerar mig på olika sätt som jag försöker införliva i mina låtar och få folk att verkligen känna något.” När Ferrell formade albumets sound slog hon sig samman med en knock-out lineup av gästmusiker (inklusive Jerry Douglas, Tim O’Brien, Chris Scruggs, Sarah Jarosz, Billy Strings och Dennis Crouch), som alla bidrar till en helt ny textur till var och en av hennes graciöst utformade och onekligen hjärtliga låtar.

Sierra Ferrell är onekligen en av de absolut mest spännande americana-artisterna idag, och vi är otroligt stolta att få presentera hennes första spelningar i sommar!

Support: MAJA FRANCIS
Maja Francis beskrivs ofta som en ”Emo Dolly Parton”. Hennes sound är säreget, känslosamt, personligt och resultatet av en mängd starka inspirationskällor, erfarenheter och samarbeten.Med sitt nya material har Maja Francis övergett den värld där musikskapandet är fängslat av krav, förväntningar och där kommersiell framgång blir den enda väsentliga bedömningspunkten. När hon nu återvänder med ny musik är den frigjord och kommer direkt från hjärtat.

”A Pink Soft Mess”, är Maja Francis debutalbum, inspelad med, och producerad av Johannes Runemark och David Wikberg tillsammans med Maja Francis. På albumet finns bland annat den tidigare släppta Kate Bush-covern ”This Woman’s Work”, ”Anxious Angel”, känd från slutscenerna i Netflix hyllade originalserie ”Kärlek & Anarki” samt ”Tiny Tornados”, låtar som omfamnar den vemodiga och känslosamma countrypop som, precis som den rosaskimrande färgtematiken, kommit att känneteckna Maja Francis låtskrivande och artisteri. Med på albumet finns även ett samarbete med Johanna och Klara Söderberg från First Aid Kit.


Köp biljett