Simon Phillips INSTÄLLT!!

Arrangör MEP
Datum söndag 10 maj
Insläpp 19.00
Pris 330
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Simon Phillips – Protocol II 
Second Orbit Tour 2015

Featuring
Andy Timmons – Guitar
Steve Weingart – Keyboard
Ernest Tibbs – Bass
Simon Phillips rankas som en världens bästa trumslagare genom tiderna. Han har gjort sig känd som en nyskapande trummis och har spelat med band som The Who, Judas Priest och Toto.
Nu kommer Simon Phillips med sitt band till Sverige i maj 2015 och gör fyra konserter i Göteborg, Jönköping, Västerås och Uppsala.
 Här berättar Simon Phillips om sin nya platta "Protocol II".
"Det har gått 14 år sedan lanseringen av mitt senaste projekt, "Vantage Point" och slutligen kände jag att det var rätt tid att spela in något nytt", säger Simon Phillips.
Jag hade skrivit och spelat in en del material under de senaste åren, men var inte tillräckligt nöjd med resultatet. Jag ville göra något väldigt levande och organiskt.
Jag ringde Andy Timmons och presenterade min idé för honom. Han blev heltänd på idén och ändrade sina planer för att stanna i Los Angeles några dagar.
Mitt nästa samtal gick till Steve Weingart. Efter att ha arbetat med honom på hans senaste två solo-skivor, så hade jag fått en underbar arbetsrelation med honom. Han blev också mycket intresserad över mitt nya projekt.
Nästa fråga var – vem som skulle spela de låga tonerna? Jag hade hört mycket om Ernest Tibbs och hade talat med honom några år tidigare om några livespelningar, som han tyvärr inte kunde göra. Jag ringde upp honom för ett samtal och han blev också heltänd på min idé.
Jag hade ett gäng demos allt från idéer att slutföra kompositioner, som jag inte var helt säker på att de var den riktning jag ville gå. Jag sammanställde dem och skickade MP3 till Andy, Steve och Ernest. Mitt koncept var att vi skulle skriva i studion och om några delar av dessa låtar fungerade, så kunde vi använda dem.
Jag var nyfiken och ivrig att få spela för att se hur kemin mellan oss fyra skulle fungera. Den första låten vi spelade in var "Moments of Fortune" och jag kände genast att detta var ett bra band – stor kemi – en djup relation och en obeveklig leverans av musikalitet.
Det visade sig att de flesta av kompositionerna var användbara och endast ett fåtal delar utelämnades. Vi arrangerade låtarna i farten och alla bidrog med sin musikalitet. Dagarna var långa och tröttande men energin och kreativiteten var fantastisk. Vi spelade live och endast ett fåtal omtagningar och pålägg gjordes.
När vi spelade in detta kändes det för mig som om "Protocoll II" var ett koncept som slog ut i full blom. Det är nu också 25 år sedan jag släppte min första solo-inspelning, så det verkade perfekt att kalla titeln för "Protocol II".
Detta projekt har varit en glädje att få arbeta med och jag vill tacka Andy, Steve och Ernest för deras underbara energi, groove och improvisation som har fångats på denna inspelning.
Jag hoppas att du som lyssnare känner på samma sätt och att vi ses på konserterna!”
SIMON PHILLIPS


Köp biljett