Skål För Frihet! – Amnesty

Arrangör Amnesty
Datum söndag 15 december
Insläpp 19.00
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

En fest för mänskliga rättigheter. En fest i Amnestys anda. Fem fall där människor har blivit berövade sina rättigheter. Låt oss kombinera nytta med nöje och göra något åt saken. Kom till Pustervik den 15 december. Ta en öl, lyssna på våra tre fantastiska liveartister, samtidigt som du skriver din signatur för friheten.
Vi har det stora nöjet att presentera på scen:
SELSIUS
Selsius är ett göteborgsbaserat band med tydliga postrockinfluenser. Med stundande turné i Storbritannien samt albumsläpp ställer dom sig denna kväll på Pustervik med avskalade versioner av den kommande skivans låtar.
ADNA
Adna är ett soloprojekt av Adna själv: lite drömskt och hittills oftast avskalat, till skillnad från de mer arrade inspelningarna. Två singlar har släppts, en låt är med i en MTV-serie, en låt är med i en film och den 29e januari kommer första skivan, Night. Lite alternativt, lite melankoliskt, lite drömskt och lite poppigt.
SAVE KANE
Petter Ekelunds hyllning till natten. Med melankoliska tongångar så sjunger Save Kane historier för oss. En gatublandning av tidig soul och country-blues, en musikalisk korsning mellan Clint Eastwood-western och Twin Peaks.
 
SKÅL FÖR FRIHET!
Det utbrast två studenter i diktaturens Portugal 1961. För detta blev de fängslade, och det var startskottet för Amnesty International som idag är världens största människorättsorganisation med över 3 miljoner medlemmar och givare världen över. 
Skriv för frihet (Writing Letter Marathon) är en årlig kampanj som går ut på att Amnesty väljer ut några fall där de tror att vi kan uppnå förändring genom att agera massivt under kort tid. Genom att mobilisera globalt och aktivera stora mängder av engagerade människor ökar vi chanserna att uppnå ett bra resultat. Tillsammans skriver vi brev och vykort som sedan skickas till respektive regering eller annan myndighet. Denna typ utav aktivism kan vara avgörande för dessa människors liv. Vi visar att omvärlden ser på och att detta är något vi inte kan acceptera. Klyshigt som bara den, men vi skriver det ändå: ingen kan göra allt, men en signatur på ett vykort, det kan alla göra. Och det GÖR skillnad.