Slowgold + Cavern People

Arrangör Woody West Lördagsklubb! LIVE:
Datum lördag 20 september
Insläpp 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

SLOWGOLD
Slowgold har liknats vid en svävande dröm över västra delarna av Göteborg. Musiken för tankarna till en bohuslänsk klippa i vargtimmen på midsommarafton, sittandes ensam med blicken mot horisonten när ens älskade lämnat festen. Rent musikaliskt låter det som ett par nypor Neil Young, Hope Sandoval och Gene Clark, med en av Västsveriges starkaste röster bakom mikrofonen. Slowgold är i grunden Amanda Werne som tillsammans med ett antal musiker och vänner spelade in den självbetitlade debuten 2012.

På scenen har Slowgold bejublats sedan 2010. Sättningen varierar – akustiskt till elektrisk rock, en konsert blir sällan den andra lik.
Amanda Werne har också hyllats för sin medverkan och samarbeten med Hästpojken, Den Stora Vilan, Stefan Missios och Bye Bye Bicycle. I skrivande stund spelas uppföljaren till Slowgolds debutalbum in i Göteborgstudion Oodion. Håll ögonen öppna efter skivsläppet!
CAVERN PEOPLE
Göteborgska indiekvartetten Cavern People gör melankolisk musik bortvänd ifrån det typiska Schillerska-soundet. Introverta ljud i en kemisk kombination av psykedelia och klassisk pop, Marc Bolan på tre koppar kaffe över en träff med The Antlers Peter Silberman. Nyligen utnämnde Festivalrykten.se dem till ett av de band som är på gång, så att säga, i Sverige. I förgrunden står Leo Jonsson Skywell och Nora Pollak, knappt fyllda tjugo, en enhet som är svår att ta itu. Musikyttringen binder dem samman, och jakten på livet. Under våren 2014 var Leo i Nepal och Nora i Bolivia. Där sökte de sig själva med varsin gitarr i bagaget. De letade efter vägen, efter fröet som bandet skulle odla på hemmaplan. Nu är de i replokalen, röst mot röst och gitarr mot gitarr och sliter ut det som ska bli deras debutalbum. Förra året inledde de sin karriär med en spelning på beryktade DIY-festivalen Svartedalen och har varit flitiga med spelningar sedan dess. I år har de spelat både på spännande nya klubbar i Göteborgs underjord och varit på flertalet festivaler, däribland Uddevalla Solid Sound och Festival Del Mar Asperö.


Köp biljett