Social Distortion

Arrangör Live Nation
Datum fredag 10 juni
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 490:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

I över 40 år har medlemmarna i Social Distortion levt enligt deras egna regler och det är inte för inte som många kallar dem för ”punk godfathers”. Varje nytt album som släpps är starkare än det förra och även fast det senaste, ”Hard Times And Nursery Rhymes”, släpptes för över 10 år sedan är bandet lika aktuella då som nu. Den 10 juni kommer de till Pustervik i Göteborg! Med sig som special guests har de Grade 2 och LOVEBREAKERS.

Biljetter släpps på fredag den 25 mars klockan 10:00

Frontfiguren Mike Ness var bara 17 år när han bildade Social Distortion 1978 i Kalifornien. Sedan dess har bandet genom åren kompromisslöst levererat hårda rockabilly- och punksounds i kombination med Ness melodiska texter som rör kärlek, sorg och livets läxor. De har aldrig varit rädda för att ge sig in på nya vägar men heller aldrig offrat något av de traditionella element som alltid har funnits. Som resultat har de samlat på sig en enorm skara fans i alla åldrar och över hela världen.

”Hard Times And Nursery Rhymes” var Social Distortions första skiva sedan 2004. Albumet upprätthåller bandets nyckelkomponenter – en blandning av punk, bluesig rock n’ roll och outlaw country, samtidigt som den tänjer på gränserna för deras signaturljud.

”This record has a lot of my influences,” säger Ness om albumet, “But how far you go with those influences is up to you. With this record I wanted to go a little farther. I wanted people to hear that second track and realize, ‘Wow, this is not just another Social Distortion record.”

Skriv ner 10 juni i kalendern – för Social Distortions efterlängtade spelning på Pustervik!


Köp biljett