Nytt datum – SOLEN

Arrangör Woody West Lördagsklubb
Datum lördag 10 december
Insläpp 20.00
På Scen 21.00
Pris 295 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
I samarbete med Live Nation
Köp biljett

Som följd av att COVID drar ut på tiden samt pga de nya, rådande restriktioner och lagar för sammankomster kommer konserten flyttas fram till lördag 10 december 2022.

Säkerheten för artister, fans och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Håll i din biljett – den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet. Kontakta respektive biljettåterförsäljare vid eventuella biljettfrågor.

Solen är ett vanligt band. Bildat i en helt vanlig stad. Solen tampas med vanliga problem. Tycker borta är bra men att hemma är bäst. Att fredagar är härliga och söndagar väldigt jobbiga. Solen skriver vanliga låtar. Drömmer vanliga drömmar. Ibland blir Solen för full och somnar på bussen hem kl 23. Oftast dricker dock Solen efter sin förmåga och kommer hem vanlig tid.
Med tanke på denna övergripande karaktärslöshet och fullkomliga allmängiltighet är det lätt att fråga sig varför Solen ens finns. Solen har nu funnits i över fem år och är nu dessutom på väg att släppa sitt tredje album. Behövs det verkligen en till skiva av Solen? Förmodligen inte men det spelar ingen roll för skivan kommer släppas ändå. Och om skivan ändå släpps är det lika bra att lyssna för annars vore det slöseri vilket Solen precis som alla andra tycker är onödigt och ansvarslöst.
 
 
 
Vem vet. Kanske fyller ändå Solen någon slags funktion. Ibland spelar Solen live och då får folk en bra ursäkt till att dricka öl. Solen ger ibland ut LP-skivor som vissa tycker om att samla på. Och visst händer det att Solens medlemmar ibland får tillfälle att känna sig lite speciella.  
Kanske är det gott nog.

När det äntligen var dags för den första festivalen sedan pandemin slog till stod Solen på scenen och såg till att livemusiken fick ett välkomnande som heter duga. Nu har de snart avslutat en näst intill utsåld höstturné och än är de inte klara.

I februari blir det tre konserter till när Solen kommer till Lund, Göteborg och Stockholm.

De har fått publiken att svettas och sjunga med i gammalt och nytt och deras konserter har fått högsta betyg. Solen är äntligen tillbaka! Efter debuten 2012 har Solen stigit högt på den svenska indiehimlen. Debutalbumet hyllades och uppföljaren nominerade till Grammis, P3 Guldoch Manifestgalan. Även deras tredje album landade en Grammisnominering. Därefter tystnade det från Solen och sedan 2017 har fansen väntat på en återkomst. När det nya albumet ”Totalmusik” släpptes i höstas var det en efterlängtad och hyllad comeback.Innan Solen har hunnit avsluta sin pågående och nästan helt utsålda höstturné släpps ytterligare tre datum i Lund, Göteborg och Stockholm.


Köp biljett