Solen

Arrangör Live Nation
Datum torsdag 9 november
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 350 :-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Den 27 oktober släpper Solen sitt femte album ”Idol”. Strax därpå ger de sig ut på en turné som inleds i Gävle 2 november och avslutas med vad som blir bandets största spelning hittills – på Cirkus i Stockholm den 1 december. Albumets första singel ”Malin” släpps idag.

Utan egentliga hits, utan tydlig frontfigur, utan hyperaktiv sociala medier-närvaro och kanske också bara genom att vara ett rockband – och då ett band i alla bemärkelser – borde Solen enligt gängse branschpraxis ha fått bedriva en tillvaro i skuggan. Men eftersom de lugnt, metodiskt och konsekvent har gjort allting på sitt helt egna sätt har bandet i stället gradvis vuxit i popularitet, etablerat en nära relation till fansen och fyller nu stora konsertlokaler runtom i landet.

Solen har aldrig någonsin ”breakat”, de har varit fullt upptagna med att bygga något hållbart. Så här är vi nu: stockholmskvartetten med rötter i Gävle och Fagersta släpper 27 oktober sitt femte album ”Idol”, där de till skillnad från förra gången har använt sig av en riktig trummis, och ger sig kort därpå ut på en turné som inleds i Gävle den 2 november och en knapp månad senare avslutas på Cirkus i Stockholm den 1 december.

Turnédatum: 2/11 Gävle, Gasklockorna 3/11 Karlstad, Nöjesfabriken (Kristallbaren) 8/11 Köpenhamn, Vega (Ideal Bar) 9/11 Göteborg, Pustervik 10/11 Malmö, Plan B 1/12 Stockholm, Cirkus


Köp biljett