Solen + Agitator • slutsålt

Arrangör Live Nation
Datum torsdag 9 november
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 350 :-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Den 27 oktober släpper Solen sitt femte album ”Idol”. Strax därpå ger de sig ut på en turné som inleds i Gävle 2 november och avslutas med vad som blir bandets största spelning hittills – på Cirkus i Stockholm den 1 december. Albumets första singel ”Malin” släpps idag.

Utan egentliga hits, utan tydlig frontfigur, utan hyperaktiv sociala medier-närvaro och kanske också bara genom att vara ett rockband – och då ett band i alla bemärkelser – borde Solen enligt gängse branschpraxis ha fått bedriva en tillvaro i skuggan. Men eftersom de lugnt, metodiskt och konsekvent har gjort allting på sitt helt egna sätt har bandet i stället gradvis vuxit i popularitet, etablerat en nära relation till fansen och fyller nu stora konsertlokaler runtom i landet.

Solen har aldrig någonsin ”breakat”, de har varit fullt upptagna med att bygga något hållbart. Så här är vi nu: stockholmskvartetten med rötter i Gävle och Fagersta släpper 27 oktober sitt femte album ”Idol”, där de till skillnad från förra gången har använt sig av en riktig trummis, och ger sig kort därpå ut på en turné som inleds i Gävle den 2 november och en knapp månad senare avslutas på Cirkus i Stockholm den 1 december.

Turnédatum: 2/11 Gävle, Gasklockorna 3/11 Karlstad, Nöjesfabriken (Kristallbaren) 8/11 Köpenhamn, Vega (Ideal Bar) 9/11 Göteborg, Pustervik 10/11 Malmö, Plan B 1/12 Stockholm, Cirkus

Agitator:

Då och då dyker det upp band som vill definiera något. Sin samtid. En känsla. Ett sätt att ta sig igenom allt. Agitator är just ett sådant band, som inte drar sig för storslagna utsagor och gester som signalerar att mycket, utan motstånd förvandlas till mer.

Agitator är ett klassiskt band, som träffats som ett klassiskt band gör: vänner i som umgås i grupp. Kanske i en replokal i en källare på Kungsholmen, kanske på ett skakande tåg genom Östeuropa. På samma sätt som alla medlemmar för med sig sin specifika ingrediens till häxbrygdskitteln rör sig Agitators låtar i alla möjliga riktningar, organiskt pulserande. Bandet självt refererar till Joy Division, 22-Pisterpirkko, Kingston, techno, Olle Ljungström, The Cure och EBM.

Debutsingeln ”Vem är du om du inte är min” släpptes 8 september och firades med ett utsålt gig på Reimersholmes Hotell i Stockholm. Bandet följde upp med kraut-goth-synth-indie-pop- techno-hitten ”Stränder” den 6 oktober.

Kommande debutalbumet är producerad av Joakim Lindberg i Aerosol Grey Machine Studio i Skåne.

”Vi har lyckats lura folk till att vi faktiskt spelar techno. Psykedelisk techno men vi spelar bara ljud som vi tycker låter fina. Vi blev ett new waveigt postpunk band som sjunger på svenska. Vi låtsas ogilla saker vi älskar. Vi gillar att bada. Vi gillar att ha en neonslinga i vår replokal så att det känns som att man är i Berlin. Före spelningar går vi runt i cirklar eller sitter ner medans Felix hoppar runt och försöker nudda taket till Tom Waits och Mintu.”

Agitator är:

Felix Lindström

Vilgot Andersson

Tage Ruin

Jacob Setterberg

Stig Wrethed


Köp biljett