Songs: Molina – A Memorial Electric Co. Feat members of SONGS: OHIA & MAGNOLIA ELECTRIC CO.

Arrangör Woody West
Datum torsdag 4 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.:00
Pris 225
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

2013 var året då den amerikanske sångaren och låtskrivaren Jason Molina tragiskt gick bort. Han blev endast 39 år, men efterlämnade en fenomenal och hjärtskärande låtskatt. På hela sexton album med kultbanden Songs: Ohia och Magnolia Electric Co. och som soloartist hade han en status som gudabenådad låtskrivare och melankolisk melodiskapare av finaste snitt.

 

I höst väcks Molinas vackra verk åter till liv när hyllningsprojektet Songs Molina – A Memorial Electric Co besöker Södra Teatern i Stockholm och Pustervik i Göteborg. Projektet är långt från ett tillfälligt hyllningsband. Bandet består av medlemmar från Songs Ohia och Magnolia Electric Co. Från början samlades musikerna strax efter Molinas bortgång för att spela ett fåtal spelningar, men nu har de återigen samlats. Den här gången tar de med sig gästsångaren Timothy Showalter från Strand of Oaks och författaren Erin Osman. Den sistnämnde ligger bakom biografin ”Jason Molina: Riding With the Ghost”, som kom ifjol. Sammantaget är det en rad av den bortgångne låtskrivarens närmaste samarbetspartners och vänner, men även lokala artister kommer att vara med och tolka låtskatten under kvällen.

 

Tillsammans håller de respektfullt minnet om Molina och hans låtskatt levande och vi får en unik chans att uppleva tolkningar av hans fantastiska musik. Dessutom får vi höra delar av Osmans biografi och musikerna delar med sig av historier och minnen av Molina.


Köp biljett