Steget + Nadice & Maria

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 2 januari
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben

STEGET – på scen 23.00

Onsdag den 3 September 2014 kom äntligen Stegets efterlängtade uppföljare ”Till slut”. Releasefesten var på ett knökfullt Pustervik och Steget uppträdde med en full sättning med gästartister vilket resulterade i ett magiskt gig som man sent ska glömma. Därför känns det helt perfekt att starta det nya året med favoriterna Steget på scen men denna gång blir det i form av den rena duon Matilda Sjöström och Nils Dahl. Avskalat, intimt o träffsäkert helt enkelt! 

 

Om du på något sätt lyckats missa vilka Steget är kan du ta del av Frida Holmqvists eminenta beskrivning härnedan:

 

Det har gått fyra år sedan debutskivan ”förändrar allting” kom ut. Och det verkar som att Steget genomgått en livskris och vi får följa med på resan tillbaka. Nya skivan handlar om snedsteg, felsteg och förlust. Men framförallt om att göra upp. Med uppväxtåren, vänner som svikit, kärleken och med sig själv. Det är innerligt, smärtsamt och ärligt.

 

Att lyssna på Steget är som att få ta del av brev skrivna i ensamhet för att orden måste ut. Varenda textrad, oavsett om det handlar om bakfylleångest eller om en kärleksförklaring till den där vännen som alltid ställer upp, så är det så kompromisslöst. Som känslor är. Och de ackompanjeras av en tung produktion som förstärker det hudlösa och sårbara i att inte vara någon annan än precis den du är.

 

Matildas röst och Nils piano bäddar in ångesten och gör den vacker. Men hoppet finns där. Som solen genom neddragna persienner i juli letar det sig fram genom raderna. Stiger upp mellan pianoslingor och stråkar och lovar, att bara du vågar så kommer det att ordna sig. 

Till slut.

 

Lyssna här: http://open.spotify.com/artist/7lZhmQZeLcqHj7ZP4eB80t

 

NADICE OCH MARIA – på scen 22.00

Nadice & Maria möttes på Nordiska folkhögskolans vislinje i Kungälv 2011. Sedan dess har de spelat sig igenom kulturfestivaler, klädaffärer, äldreboende och klubbar i Sverige.

 

Med två röster ackompanjerat av cello och gitarr tar de sig an såväl egenskrivet material som gamla visklassiker. I de egenskrivna låtarna, med titlar som ‘Du skrev en lista’, ‘Jag är din kameleont’, ‘Säg det rakt’ och ’På väg’, dissekerar de med humorn på lur livet i allmänhet och relationer i synnerhet.

 

2014 släppte de sin första EP – Ett sätt.

 

Nadice Fredriksson – sång, gitarr och munspel 

Nadice är en sångerska och låtskriverska med influenser från den moderna visan. Dessa influenser har hon sedan blandat med vår nordiska visskatt i och med studier på Vislinjen på Nordiska folkhögskolan. 

 

Maria Skanselid – sång, el-cello och gitarr 

Maria Skanselid är en från början klassisk cellist som via diverse band och orkestrar gått åt visans håll med egenskrivna låtar och studier på Vislinjen på Nordiska folkhögskolan. 

 

 

”Nadice Fredriksson och Maria Skanselids säregna vispopjazz liknar ingenting annat och lämnar ingen oberörd. Med tonsäkerhet, sväng, scennärvaro och stämningsfulla arrangemang tar de med sig vismusiken in i samtiden.” 

Lars Anders Johansson, sångare, diktare och debattör.

 

Http://www.nadiceochmaria.se/

 

Lyssna här:

https://soundcloud.com/nadice-maria

 

DJ:s konsertlokalen: TBA

Dj:s matsalen: TBA

 

Pustervik

Fredag 2 Januari

Öppet: 21.00-03.00

På scen 22.00

Entré: 100 kr